dimarts, 1 de novembre del 2022

Els Perics

Nova sortida d'alta muntanya el passat 19 d'agost de 2022 amb en Joan Colomer que ens va portar a fer el cim dels Perics a la Catalunya Nord.


Es tracta d'una clàssica sortida per fer aquests dos cims al Capcir, al municipi dels Angles. La sortida la podem fer des de la Font Grossa on hi ha un aparcament.
Començem a pujar direcció el refugi de la Balmeta i ja de bon començament notem la pujada ja que la excursió és exigent. El primer tram passa per un bosc de pins i de mica en mica es van obrint les vistes. De seguida arribem a l'estany de la Balmeta on aprofitem per descansar una mica. Seguim pujant i a mida que anem deixant enrere l'estany el veiem més bonic. Ens acostem al refugi del a Balmeta on ja podem veure una imatge dels dos Perics i de la pujada que ens espera. 











Ja ens trobem amb un paisatge d'alta muntanya on també destaca el Carlit, situat a prop dels Perics. El paisatge és de postal. El llac de les Bulloses es deixa veure durant tot el recorregut. Ens trobem també en una zona de pastura on hi ha petits estanyols. El camí fins al Peric Petit es deixa entreveure i només cal seguir amunt i amunt. El sol apreta i ja no queda ni un arbre per buscar l'ombra. A més el darrer tram està ple de pedretes i cal anar amb comte de no relliscar. 
Arribem al primer cim a 2.630 metres. Per tant hem fet un desnivell d'uns 700 metres. Afegim nous elements a les vistes El Canigó, el llac de Matamala, els estanys de Camporells ...











Per fer el Peric Gran cal baixar una mica fins al coll i tornar a pujar, doncs som-hi. Continua essent un camí pedregós típic d'alta muntanya. Deu n'hi do la pujada !!!
Arribem al Peric Gran a 2.810 metres. Espectacular. Val la pena tornar a mirar les vistes a 360 graus. I ara toca potser la part més pesada, la baixada fins al punt de sortida. Hi ha vàries opcions. Nosaltres hem tirat pel dret fins anar a buscar el fons de la vall i així recuperar el tram de pujada al refugi de la Balmeta. Una ruta doncs que cal estar en forma per superar aquest desnivell de gairebé 1.000 metres i guardar forçes per la baixada.

1 comentari:

Títol:
Escriu: