dissabte, 19 de gener del 2008

El Bestracà

Avui hem fet una excursió al límit del Ripollès i l'alta Garrotxa. El Bestracà de 1.058 metres.
Hem sortit molt d'hora ja que el desplaçament amb cotxe fins a Beget és de gairebé una hora.
A les 8.20 hores del matí ja començàvem a caminar desprès de deixar els cotxes molt aprop de Cal Barrancot. De seguida hem començat a enfilar-nos ja que avui hem superat un desnivell de 600 metres. A les 10 del matí ja erem a un dels nostres objectius, L'església de Sant Andreu de Bestracà, situada molt aprop de la casa que porta el mateix nom. Aquesta té un absis semi circular, una porta d'entrada amb dos arcs i un campanar de doble espedanya tot i que actualment trencat i restaurat quedant una forma realment extranya.
I al voltant de les 11 h. ja erem al castell del bestracà on encara es conserven petits murs així com de la seva església de Sant Julià amb absis rectangular.
Doncs aquí entre pedres i història hem fet un bon esmorzar destacant avui la degustació de fins a cinc formatges diferents. I la foto de grup també l'hem fet a les runes del castell ja que quan hem passat per Sant Andreu no hi hem pensat. Avui erem 14. No cal dir que hem gaudit de magnífiques vistes del Pirineu o dels cims del Comanegre, el Pic de les Bruixes o el Bassagoda entre d'altres. I després d'una hora hem iniciat el descens cap a la casa de Feixanes on hem agafat el GR-11 ja fins al punt on haviem deixat els vehicles.
I poca cosa més avui. En total han estat 9,5 km fets amb unes tres hores més les dues que necessitem per fer la nostra, esmorzar i gravar el programa. I al final no ha faltat una bona cervesa al magnífic poble de Beget.