diumenge, 1 de febrer del 2009

Vidrà - Castell de Milany

Aquest dissabte hem tornat al Castell de Milany, en aquest cas però per enregistrar un nou Caminant pel Ripollès. La veritat és que no hem tingut tanta bonança com fa 15 dies ja que la boira ens ha acompanyat tot el camí. I aixó vol dir que de vistes res de res. Ni quan hem trepitjat el Castell (1.533 m). Ja sabeu que des de Milany es pot gaudir de magnífiques vistes del Pirineu. El que si que ens ha tornat a acompanyar ha estat la neu que encara hi ha en gran part del recorregut, encara que menys que fa uns dies. La sortida l'hem fet a Vidrà a les 8 del matí (979 m) i en la majoria del recorregut hem seguit el GR 3 passant per Palou Xic, el coll de Cristòfol (1.325 m), Coll de l'Home Mort i coll de Faig Ramader. En aquest punt hem trencat a la dreta per pujar al Puig de l'Obiol, punt més alt de l'excursió (1.544 m), i hem arribat a les runes del Castell de Milany a les 11.30 h. La tornada l'hem fet per una pista més planera, tot i que amb neu, per enllaçar altre cop al coll de Faig Ramader i aquí seguir el camí de pujada fins a Vidrà (14.45 h.) En total son uns 15 kilòmetres que hem fet amb unes 4.30 h. més un parell d'hores parats entre esmorzars i gravacions vàries.
I ja que les vistes no ens han acompanyat, destacar que avui un dels punts més importants ha estat l'esmorzar. Potser perque ho hem fet tard, a les 11.30 h. i teniem gana o potser perque el bodegó era exemplar. Però això no es pot explicar si no es viu el moment de l'àpat, s'hi ha de ser.

Aquesta sortida, passa per un tram del camí ramader d'Osona i el Vallès que acostava els ramats a les pastures pirinenques. Avui en dia però, s'ha convertit en el GR 3 que ve de Ballbona de les Monjes i acaba a Sant Joan de les Abadesses amb més de 230 km senyalats i, com ha explicat en Toni, es vol que sigui el sender de circumval.lació de catalunya amb més de 1000 km de recorregut.

I per acabar comentar que avui encetem el rànquing 2009 tot i que s'acumularà amb el 2008 i que més o menys segueix igual i és que es de davant no fallen ! Això si avui s'hi incorpora la Montse i el seu home, en Pere sumarà un altre punt ja que ja havia gaudit de Caminant pel Ripollès. I en Ramon Busquets escala posicions !