dimarts, 29 de juliol del 2008

Tuc de Molières (3.010 m.)

Aquest passat cap de setmana hem fet el cim de Molières (3.010 metres d'altitud) amb el Club Excursionista Ripoll. La sortida ha començat dissabte per aproximar-nos al refugi de Sant Nicolau instal.lat a l'antic Espitau de Vielha i al costat de la boca sud del túnel de Viella. Un edifici fundat al segle XII que ja donava allotjament als viatjers i peregrins que volien travessar el port de Vielha. El diumenge al matí a primera hora hem iniciat l'excursió per superar els més de 1.300 metres de desnivell amb una mica més de 4 hores. De seguida trobem el riu Noguera Ribagorçana que ens acompanya en forma de cascades o planejant durant una bona estona. Desprès de caminar dues hores arribem al refugi de Molières, fet d'una estructura metàlica i només amb 12 places i pintant de color taronja.
En aquest punt i al costat de l'estany de Molières s'assoleixen els 2.300 metres i per tant encara queda una bona apretada fins al cim. El camí combina les roques i alguna petita glacera que es superen sense dificultat. El tram més complexe arriba abans d'arribar al Coll de Molières (2.928 m.) on s'ha de grimpar una mica i amb algun pas un xic aeri.
Finalment s'arriba al cim seguint els grans blocs de pedra. Hem ensopegat un dia molt bo i les vistes son explèndies. Podem recuperar forces i fer-nos alguna foto.
Just al nostre davant podem observar el massís de la Madaleta, amb l'Aneto en primer terme. El Mulleres encara pertany a Catalunya i és un dels pocs cims de 3.000 metres que tenim.
I després d'una bona estona decidim tornar per el mateix lloc superant les grimpades, la neu i els 1.300 metres de desnivell que es fan llargs fins arribar al refigi.
Un cim que val molt la pena tot i que s'ha d'estar una mica preparat per fer-lo amb comoditat.