dimecres, 15 d’abril del 2020

Olot i entorn

Interessant excursió a la comarca de la garrotxa amb en Joan Cros de guia per paratges potser no tant transitats d'Olot. (dimarts 18 febrer 2020)
La sortida la vàrem fer des de la capital mateix en un paratge molt estimat, el de les Tries, a tocar del riu Fluvià.  Allà hi trobem la font de les Tries. Hi accedim per unes escales i hi trobem 4 sortidors d'aigua i al costat una petita cascada. Aigua fresca i un entorn amb nombrosos arbres que fan d'aquest indret el lloc perfecte per les tardes d'estiu.











En aquest punt agafem un sender que s'enfila una mica i ens ofereix les primeres vistes d'Olot. I ens començem a endinsar al pla de Begudà. Passem pel costat de la Masia de la Farigola Gran una casa que data del segle XIX. Els camps que anem trobant ja mostren la primavera i ens trobem amb la font de Sant Cosme. El paisatge és impressionant amb grans camps amb una verdor impressionant. Passem també per la font dels Capellans, amb aigua abundant. De seguida arribem a una de les sorpreses de la sortida, el volcà de l'Estany. 
Hi veiem també la casa homònima que pertany al municipi de Sant Joan les Fonts. En algún punt i trobem restes volcàniques. El cràter te una mica de forma d'embut i al centre encara hi trobem una mica d'aigua i vegetació. Fa una cinquantena d'anys es van fer uns sondejos que van determinar l'evolució del paisatge vegetal ens els darrers milers d'anys. 

 






 


Tornem enrere per anar a trobar la capella de Sant Cosme. També dedicada a Sant Damià i Sant Grau. Fou bastida al segle XVII i és d'una sola nau, amb absis semicircular, volta de canó i campanar de torre, sense cap estil determinat. Desprès d'un petit descans seguim cap a un altre dels volcans poc coneguts de la zona. És el d'Aiguanegra. Disposa d'un petit cràter i és un dels volcans més joves de la Garrotxa. Podem veure-hi materials i fragments força grans per la proximitat al nucli i a mida que ens allunyem els materials es van fent més petits i inapreciables. 

 









És un indret on tenim molt bones vistes tant a la vall de Bianya com a l'alta garrotxa. I ja només ens queda tornar cap al punt de sortida. Una excursió fàcil i molt agradable de fer.