dimecres, 13 de maig del 2015

Cambrils - Hospitalet de l'Infant

El passat dijous 30 d'abril vàrem fer una sortida canviant d'aires i paisatges per la comarca del Baix Camp. Amb sortida a Cambrils vem fer el GR-92 fins a l'Hospitalet de l'Infant. 15 kilòmetres sense desnivell seguint la linea de mar.
Cambrils és un municipi turístic amb arrels vinculades a la pesca i la pagesia que fan que sigui un poble acollidor i és una de les principals destinacions turístiques de Catalunya. Precisament hem començat al costat del port, on hi ha un monument dedicat als pescadors. També hi hem vist una torre de guaita del segle XVII que servia per defensar-se dels atacs pirates.
A la ruta hi trobem trams variats, alguns d'urbanitzats i altres naturals però sempre seguint la platja. 
Els tres primers kilòmetres transcorren per el passeig marítim de Cambrils fins que deixem la població i entrem en una zona més natural just quan es travessa la riera de Riudecanyes que fa terme amb Montroig del Camp. En aquesta zona hi ha uns petits aiguamolls i hi trobem moltes flors en aquesta epoca.










De mica en mica s'arriba a la punta Pixerota on hi trobem una altra urbanització. A peu de platja hi la les restes d'una antiga fortificació.
I  continuem amb més platja i sorra passant per una zona de càmpings. Potser es fa una mica pesat caminar-hi. La millor opció és la que ha fet en Toni, caminant descalç per l'aigua.
Un cop s'arriba a la urbanització de Miami Platja la cosa canvia una mica. Anem vorejant petites cales que donen varietat de paisatge en el nostre recorregut. 












La cala de les Sirenes, la del Solitari, Bot, Pescador i alguna més fins arribar a la platja del Cristall, ja a l'Hospitalet de l'Infant on hi ha la desembocadura del riu Llastres. També hi ha una antiga torre de defensa. Aquest municipi està integrat a Vandellós.
Hem acabat la ruta gaudint de l'antic Hospital Medieval de l'infant Pere. on al seu interior hi trobem la plaça del Pou.


Hem aprofitat per tornar al punt de sortida amb el tren i així no cal disposar de dos vehicles. I tractant-se de Renfe, ens ha sortit de franc però no perque no voliem pagar, sino perque la maquina de bitllets estava espatllada i el revisor no ha aparegut. I jo que em pensava que nomès era la R3 que era un desastre !