diumenge, 10 de febrer del 2008

Castell de Taradell

Hola companys !! avui es fa esperar aixó eh.
Magnífica excursió la que hem fet aquest dissabte 9 de febrer coincidint amb la tornada a la comarca d'Osona. En aquest cas pels entorns de Taradell. Hem començat al mateix poble i descobrint la font gran que raja en abundància. La caminada ha continuat per els carrers de la població veient l'església de Sant Genís amb el seu campanar romànic que sobresurt a les cases del voltant. Més aprop hem descobert la capella de Santa Llúcia i una pila de cases amb portals de pedra del segle XVI i XVII.
Sortint del poble i després d'una mica més d'una hora hem arribat al Castell de Taradell, molt ben conservat encara que en queden poques restes. És documentat de l'any 893 i desde 800 metres hi ha una magnífica vista de 180 graus. A la foto podeu veure els pirineus una mica enfarinats. També hi ha una bona perspectiva de Vic.

Seguint el camí ens hem incorporat al Gr 2 que travessa la carretera de Viladrau i s'enfila fins al turó de l'Enclusa o també conegut com les cuines d'en Rocaguinarda fent referència als seus amagatalls i des d'on dominaven les seves activitats contra l'autoritat imposada.
En aquest punt hem fet un mossec amb magnífiques vistes al Montseny.

I continuant pel Gr 2 i també un tram del meridià verd hem arribat a Puiglagulla. Un santuari dedicat a la mare de déu del mateix nom. Al seu interior hi ha retaules antics i al costat un bon restaurant.Finalment hem tornat a Taradell per la urbanització de la Roca, visitant l'ermita romànica de Sant Quirze de Subiradells. Cal destacar l'absis, la porta i el campanar d'espedanya.

La foto de grup l'hem fet a l'ermita de Sant Quirze, aquesta vegada sense trípode ja que he tingut la sort de rebre la visita de la meva germana i família que viuen molt aprop. I per cert si veieu una cara nova és la darrera incorporació a les excursions. Es tracta d'en David Bosch que s'incorpora al rànquing d'Osona.

I per acabar aquest vídeo que demostra que el nostre sherpa Toni Vilaró, d'una banda és famós per les aparicions a la televisió i per l'altra és un gran entés en plantes i de tot el territori.