diumenge, 8 de març del 2009

Sant Llorenç de Corrubí

Aquest dissabte 7 de març hem tornat a sortir tot i que les condicions no eren les millors ja que ens ha acompanyat una bona estona el vent. Però si tenim en compte que la primera intenció era pujar al Noucreus amb raquetes de neu, encara ens ho hem passat pipa. El vent només ha molestat a estones i com a premi hem tingut unes vistes explèndides. La excursió ha transcorregut entre el Ripollès i el Berguedà i hem sortit aprop de Sant Jaume de Frontanyà aprop de Borredà. El desnivell no supera els 400 metres i la distància és de 12 kilòmetres. Hem passat per trams que hem visitat alguna vegada, com la Creu del Soler o el Pedró de Tubau (1.543 m). Precisament és aquí on les vistes eren magnífiques. El Montseny i Montserrat es definien perfectament, el Pedraforca maravellós i el Pirineu amb la neu i el torb que bufava amb força. Des d'aquest punt ja és tot baixada i desprès de passar algun cingle i alguna curiosa escletxa hem arribat al punt central de la sortida en terme Ripollès. Sant Llorenç de Corrubí situat al costat de la casa de Corrubí. Aquesta ermita és esmentada des del 905 i la actual és del segle XVII, amb presbiteri quadrat i un campanar d'espardanya, pero si us fixeu en la foto, està en molt mal estat.

Amb 50 minuts més s'arriba a la masia de Tubau ja fora de la nostra comarca. Just al costat hi ha Sant Esteve de Montner o de Tubau, aquesta ermita però en perfecte estat de conservació. És pre romànica i els origens son dels inicis del segle X. A partir d'aquí només cal seguir la pista i amb 20 minutets arribem al Coll de Sant Jaume, molt aprop de la sortida i fi de la excursió d'avui.

La foto de grup l'hem fet a Sant Llorenç de Corrubí que tot i que no és la millor, almenys és Ripollesa. I es que com ens comentava en Llagostera la nostra pertany a Girona i la de Tubau és de la Diputació de Barcelona i això vol dir més diners o més sensibilitat per aquestes petites joies.

Avui erem poquets però hem soportat el vent amb comoditat i amb un bon esmorzar on el cafè colomer s'ha agraït el doble. Però de seguida ens hem tret les jaquetes i hem suat una miqueta. Fins la propera sortida, això si, tot Caminant pel Ripollès.