dimarts, 4 de juliol del 2023

Torrassa del Moro

Excursió a la Torrassa del Moro, a Llinars del Vallès, amb la companyia d'en Josep Grau i acompanyant un grup de caminades saludables. (8 març 2023).


Ens situem al coll de Can Bordoi, situat a la carretera que enllaça Argentona i Llinars del Vallès i on podem deixar el cotxe. De seguida agafem el GR-92 i ens endinsem a la finca privada de Can Bodoi. Un espai molt extens ple d'elements interessants. La casa és un edifici de planta rectangular amb coberta composta. Consta de planta baixa, pis i golfes. Al centre hi ha una torre quadrada amb coberta a quatre vessants i garites en els vèrtex. Al costat hi ha l'antiga masia, de composició clàssica, que actualment s'ha convertit en masoveria.











A l'entorn també hi trobem una capella de nau única precedida per un porxo. Té alguns elements decoratius de caràcter gòtic. Un altre edifici és el de Cavalleries en forma de L i que eren les antigues quadres de cavalls. I finalment també hi trobem un mirador, situat al jardí. És de planta circular i s'aixeca per damunt de la tanca. S'hi accedeix per una escala en forma corba. No cal dir que hi ha bones vistes.


Seguim cap al nostre proper objectiu, la Torrassa del Moro. Es tracta d'una torre de guaita romana de la Serra del Corredor. Ha estat objecte d'una restauració i es pot visitar i fins i tot pujar a dalt on les vistes son excepcionals. És una torre rodona de 560 centímetres de diàmetre i uns 12 metres d'alçada. Hi veiem diferents tipus de pedra corresponents a diferents fases constructives. Hi ha diverses obertures. 











Després de les corresponents fotografies hem continuat cap al proper punt, l'ermita de Sant Sebastià de Puigpedrós. Aquesta es troba documentada des de l'any 1640. Gràcies al treball i l'esforç de persones voluntàries i la col·laboració d'empreses i persones anònimes, s'ha pogut reconstruïr el més fidel a l'edifici original. Continuem ja de tornada, envoltats de natura, alzines i bruc fins arribar de nou a Can Bordoi. Com hem comentat avui eren molts els caminadors i caminadores que ens han acompanyat. De fet som nosaltres que ens hem afegit a aquest magnífic grup de caminades saludables i hem compartit amb ells el plaer de viure la natura i la bona companyia.