dilluns, 10 de juny del 2013

Mare de Déu de la Salut

El passat dilluns 27 de maig l'Andreu i en Toni Vilaró vàren fer una escapada per gravar un altre programa del Caminant per Catalunya, a Osona. El punt de sortida va ser el coll de Condreu, que limita amb les comarques d'Osona i la Selva i gairebé amb la Garrotxa. De fet el punt de destí, la Mare de Déu de la Salut es del terme municipal de Sant Feliu de Pallarols, a la Garrotxa.

L'origen del santuari de la Salut és una petita capella del segle XVII. Més tard, durant el segle XVIII s´hi va aixecar un santuari neoclàssic i una hostatgeria, mentre que l'edifici actual data de 1862. També hi ha un restaurant. Una balconada ens ofereix magnífiques vistes de Sant Feliu de Pallerols, la plana d'en Bas i la vall de Brogent.


Per arribar-hi també es passa per el costat de les Roques Encantades, un paratge molt recomanable, gairebé de conte de fades. Hi trobem impressionants roques enmig d'una fageda, amb formes i mides curioses.
També han gaudit del pla dels estanys, on la combinació de l'aigua amb la natura ens ofereix unes  imatges maravellones.
Una sortida fàcil per gaudir amb tota la família amb 3 espais ben diferenciats.