dissabte, 17 de novembre del 2007

Castell de Tona

Avui hem tornat a caminar per la comarca d'Osona. I el protagonista ha estat el castell de Tona i la seva església dedicada a Sant Andreu del Castell. Situat en un turó a uns 700 metres ens ha permès contemplar tot el poble de Tona així com magnífiques vistes.
L' excursió però ha començat de bon matí al municipi de Collsuspina i més concretament a l' església de Sant Cugat de Gavadons del S XII. De fet el romànic ha estat un altre dels protagonistes. També hem visitat Sant Miquel de Vilageliu que manté l'estructura romànica original i ja a Tona la església de Santa Maria del Barri, actualment de Lurdes.
Sant Cugat de Gavadons - Sant Miquel de Vilageliu - Santa Maria del Barri Les masies i cases de pagès ens han ajudat a marcar el camí. Les Telledes de l'Oller, Colldarnau o Güells són algunes de les més importants. Aquesta última datada des de l'any 1.008.
Finalment després de 11 kilòmetres i unes 5 hores amb parades incloses hem arribat a la explanada del castell de Tona. Les magnífiques vistes del poble ens han permès comprovar que una gran part de cases disposen de piscina. També hem passat per molts tipus de vegetació trobant fins i tot avets en llocs inèdits. Aquestes serien les anècdotes del dia.
Avui hem acompanyat a en Toni una colla de 7 Ripollesos que ens hem fet la foto oficial davant de Sant Andreu del Castell.
Una altra excursió doncs per Osona i avui sense gens de boira i amb molt bona visibilitat tot el dia. Fins a la propera !!