dissabte, 3 de novembre del 2007

De Can Bac a Rupit

Avui hem iniciat les gravacions dels DVD Caminant per Osona sota el títol "entre hermites i castells" i concretament de Can Bac a Rupit. L' excursió començava al coll del Bac a 1.000 metres i ja dins el terme de Rupit i molt aprop de la casa de Can Bac del Collsacabra, esmentada al segle XII. Mn. Cinto Verdaguer passava els estius en aquesta casa i per aquest motiu a l'altre cantó de la carretera hem trobat un padró dedicat a la Mare de Déu del Roure amb una poesia de Verdaguer. Les cases pairals també han estat les protagonistes. Les Viles, el Perer (a la foto amb en Toni), i altres que hem pogut contemplar.
.

El moment més dur de l' excursió ha estat després de la casa de cal Perer fins el serrat de la Pera ja a 1.160 metres. A partir d'aquí el camí era molt planer direcció Rajols i l'Avenc. Hem aprofitat per esmorzar una mica i l'indret més espectacular ha vingut llavors. La Roca Llarga (a la foto) que sobresurt de la muntanya per oferir una explèndida vista desde 1.135 metres.

I finalment hem fet la baixada, el primer tros en picat, fins a Rupit a 840 metres, on hem passat per la palanca i passejat per els carrers avui plens de "pixapins". Hem gaudit de les cases de pedra del S. XVI i de les poques restes que queden del castell de Rupit. I en aquesta foto podeu veure l'equip que aquesta setmana hem sortit a la muntanya, quan erem al cim de la Roca Llarga.

L'anècdota del dia l'hem tingut quan hem passat per la casa Les Viles. Ha sortit el propietari o responsable i de forma molt mal educada ens ha dit que no podíem gravar sense permís i que era privat i que si, en fi ja us podeu imaginar el tipus de personatge que hem trobat. Total que porto una hora buscant per internet la casa, a veure si és turisme rural o colònies i no he trobat res de res. Simplement era per no recomanar-la a ningú ja que si tracta a tothom igual ! I el més curiós de tot és que a la antiga i noble casa pairal hi ha un petit oratori on s'hi guarden les relíquies de Sant Plàcid. Jajajajajajajajajajaja !!!!!!!!!!!!!!!!

dilluns, 29 d’octubre del 2007

Torna el Caminant per Osona

Aquesta setmana començem a gravar un seguit d'excursions per la comarca d'Osona amb la finalitat d'ampliar la col.lecció de dvd Caminant per Osona que es lliuraràn amb el diari Osona Comarca properament. Concretament s'han d'enregistrar 12 programes per fer fer 3 dvd. El guia d'aquestes caminades és el Toni Vilaró, el podeu veure a la foto, amb l'Andreu precissament en una de les excursions de l'any passat a Rupit.
D'altra banda aquesta setmana amb el setmanari el Ripollès podreu començar a recollir els cupons per un nou dvd dels programes Caminant pel Ripollès, el número 7 de la col.lecció que constarà de 4 excursions fetes per la comarca.