divendres, 30 d’agost del 2013

El passat dissabte, dia 10 d’agost, un reduït grup de Caminant per Catalunya va fer l’ascensió al Bastiments i Bacivers.
En un dia clar, varem començar l’excursió al pàrquing de Vallter 2000. Pujarem per les pistes i en arribarem fins el punt de naixement del riu Ter, que apareix de cop i bastant cabalós sota unes pedres.
Posats ja en direcció al coll de la Marrana passarem pel costat de la nova ubicació de l’estació metererològica del Ull de Ter.
En el coll de la Marrana, el vent va mostrar la força que tenia aquell dia.
L’ascensió per la carena dels Emprius fou especialment ràpida.

Dalt del Bastiments els vint o trenta quilòmetres amb que bufava el vent feia molt poc agradable quedar-se a veure una mica el paisatge (Ull de Ter, Coma de Vaca, Comamitjana,...).
Fet el cim (que és el darrer punt de la carena), baixarem cap al coll de Bacivers, on resguardats del vent, esmorzarem.


El cim del Bacivers fou el següent objectiu, que fou assolit ràpidament, encara que també la ventada feia poc atractiu restar gaire temps al cim.
Baixarem directes cap la cabana de pedra de Bacivers, una cabana molt interessant i condicionada. Feta una ullada a l’estany de Bacivers, varem veure, a aquestes alçades de l’any, que encara hi havia una considerable congesta de neu.











Passant pel coll de la Geganta que uniren en matrimoni al Gegant (així en diuen els francesos del Bastiments) varem baixar per la font de la Perdiu, copsant una vegada més l’aigua que surt d’una penya.
Amb un tris-tras en arribarem al cotxe, a l’aparcament de Vallter 2000.


 .