dissabte, 29 de desembre del 2007

El Castell de Voltregà

Avui hem tornat a fer una excursió per la comarca d'Osona enmig d'aquestes festes nadalenques i així fer una mica d'esport que ja convé. La ruta ha començat al terme de Santa Cecília de Voltregà. Hem sortit de la casa de Serramitja i de seguida ens hem enfilat fins a la església de Santa Perpètua construïda l'any 1356. Desde 975 metres ja hem pogut veure les primeres vistes de la plana amb la boira.
Llavors ha tornat la baixada per travessar el torrent de la Tuta i la riera dels Sorreigs ja a 550 metres. Després d'esmorzar hem visitat el gorg negre, enmig de barrancs i gorgues, i curiosament amb aigua. Com podeu veure a la foto aquests dies està completament glaçat fins al punt que ens hi hem posat tots a sobre i el gel ha aguantat 437 kilos !!

En aquest punt hem agafat fred i tot ja que no hi toca gaire el sol. Al tornar a recuperar el camí em retrobat el sol passant per la casa i la font del Puig Pelat. A partir d'aquí ens ha acompanyat una hora de pujada que ens ha fet suar de valent, fins arribar a les restes de castell de Voltregà a 846 metres. Les vistes eren espectaculars i la temperatura ideal. Hem aprofitat per fer un brindis amb cava i turró i així celebrar les festes de nadal.

I hem acabat amb la foto de grup davant de l'església de Sant Martí Xic romànica, que està a tocar del castell. I com veieu avui erem sis persones que han provocat algun canvi al rànquing amb la consolidació d'alguns i la escalada de llocs d'altres.

I així hem acabat les excursions d'aquest any. La setmana vinent començarem a caminar per el Ripollès deixant les 6 que ens queden d'Osona per el més de febrer. Bon any!!!