diumenge, 23 de gener del 2011

Sant Llorenç del Munt

Bonica sortida la d'aquest dissabte 22 de gener al Massís de Sant Llorenç del Munt situat a la serralada del prelitoral entre les comarques del Vallès Occidental i el Bages. El punt d'inici és al coll d'Estenalles a 10 km de Matadepera o de Talamanca si hi accedim des del Berguedà. En aquest punt hi ha un ampli aparcament i el centre d'interpretació de la serra de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El camí està molt ben marcat però cal tenit en compte que hi ha moltes possibilitats i variants. Nosaltres hem optat per pujar primer al cim del Montcau (1.056 m.)que s'hi accedeix deixant el camí que va a la Mola i trencant a l'esquerra ens enfilem a aquesta muntanya d'aspecte rocallós i monolític. Amb 30 minuts en tenim prou per aribar-hi des de la sortida. Aquí les vistes ja son maravelloses.
Tot seguit baixem cap al coll d'Eres per recuperar el camí cap a la Mola. La veritat és que és un camí molt algradable, ample i sense gaires entrebancs. Cal fer una ullada al roure del Palau de gairebé 30 metres d'alçària. Al cap d'una estona ens tornem a desviar a l'esquerra per passar per la font Flàvia i els Òbits, unes baumes aprofitades per construir-hi habitacles que combinaven les necessitats econòmiques i defensives. Un bon lloc per esmorzar i reposar una estona. A continuació tornem a recuperar el camí de la Mola per arribar-hi amb una hora. Abans però passem per el Morral del Drac, un monòlit de formes molt peculiars i on no hi falten les llegendes que ens ha explicat en Josep Mª. Un cop al cim de 1.104 m. s'ha de contemplar el Monestir de Sant Llorenç del Munt, romànic amb estructura de tres naus amb absis i un creuer amb cimbori al centre. I no podem deixar de contemplar les vistes del pirineu tant català com aragonès, montserrat o les ciutats de Terrassa i Sabadell als nostres peus, i al fons en dies clars el mar i Mallorca.
I la tornada l'hem fet gairebé per el mateix camí, esquivant els Òbits i el Montcau. Un recorregut de 15 kilòmetres que es pot fer en unes 4 hores. Cal remarcar que al Monestir hi ha servei de restauració per si es vol fer un bon àpat.
I nosaltres ens ho hem passat pipa, estrenant comarca i paisatges, i a més han vingut alguns dels pesos pesats del Caminant, encara que no hi havia ni el vi chueca ni la coca andreu, però ha tornat el café colomer i el turró busquets. I d'aquesta manera comencem aquest any i estrenem rànquing del 2011, i continuarà el rànquing acumulat 2008/2011 amb la intenció d'anar-hi afegint mica en mica les sortides anteriors al 2088. A veure si així hi ha més emoció !. Tenim més fotos de la sortida al Facebook ! http://www.facebook.com/album.php?aid=376358&id=161274228775