dissabte, 8 de desembre del 2007

De Sant Vicens de Torelló a Bellmunt

Avui hem començat amb la boira com a protagonista. De bon matí ja ens hem perdut una mica per els carrers de Sant Vicenç de Torelló mentre buscàvem l'església de Sant Vicenç, ja documentada el 1.059. Hem passat una miqueta de fred, fins i tot l'andreu s'ha posat el barret dels barrufets. De seguida ens hem enfilat i llavors hem gaudir del mar de boira amb molt de sol tot el dia.

El nostre segon objectiu ha estat el castell dels Torelló situat al cim d'un turó a 781 m. Encara hi resta una petita part de la torre visible de molts indrets. La seva existència és coneguda el 881.

I avui hem caminat de valent amb forçes trams de pujada fins arribar a Bellmunt, a 1.247 metres. Hem esmorzat molt tard per evitar tota la pujada amb la panxa plena. Uns motoristes ens han espantat mentre menjàvem al mig del pas. Per cert avui sense la magistral coca de l'andreu. Després de gairebé 10 kilòmetres i unes 4 hores de caminada entre parada i fonda, hem arribat a Bellmunt. Les vistes des d'aquest punt valen la pena. De fet s'hi pot accedir per carretera desde Sant Pere de Torelló i fins i tot hi ha restaurant, això si, sense coca cola com a protesta per aquests gegants de l'economía mundial.
Al santuari hi ha la mare de Déu de les Alades. La foto oficial ens l'hem fet des d'un turonet que s'anomena de Sarreganyada o Serra Grenyada, on hi havia un castell.

I si us heu fixat a la foto avui ens han acompanyat dos veteranos del caminant. En Toni Llagostera i l'Enric Colomer. Amb ells hem gaudit de les seves petites picabaralles, però ja veieu que han acabat amics i contents com sempre. Jeje. Ja tenen el mono de caminar per la nostra comarca però encara s'hauràn d'esperar uns dies.

I aquí s'acaba la sortida d'aquesta setmana. Només afegir que l'Agustí Dalmau, que no ha faltat a la cita, és un gran coneixedor de la zona ja que actualment encara és l'arxiver de l'ajuntament de Sant Pere de Torelló, i ja en fa una pila d'anys.

dijous, 6 de desembre del 2007

Nou DVD

Aquest dijous surt a la venda juntament amb el diari El Ripollès el 7é DVD de la col.lecció Caminant pel Ripollès. Cal presentar el retallable del diari amb els quatre cupons.
Les excursions que surten son:
Sant Joan de les Abadesses - Vallfogona
Vallespirans
Ribes - Batet - Vilamalla
El Costabona
La col.lecció es complertarà amb el DVD 8 i 9 les properes setmanes amb el diari.
No us perdeu aquests DVD i complerteu la col.lecció.

diumenge, 2 de desembre del 2007

Del Coll de Condreu a Can Cames

La Comarca d'Osona ens continua sorprenent amb els seus paratges i indrets amagats. De fet avui ens hem marejat una miqueta al principi. Per uns moments erem a la comarca d'Osona, la de la Garrotxa i la de la Selva i es que l'inici de l'excursió, el coll de condreu (1.000 m), delimiten les tres comarques. De seguida que ens hem enfilat una mica les vistes predominaven a la Garrotxa, als pobles d'Amer i Sant Feliu de Pallarols. Després d'aquesta anècdota de seguida ha arribat la primera sorpresa. Primer el bosc de faig era impressionant, net i ple de fulles. I de sobte hem arribat a les Encantades. Una barreja de pedres inmenses farcides de verdor i voltades de faig i una gruixuda catifa de fulles.
L'indret ha donat peu a llegendes i misteris esotèrics per l'inexplicable existència del fenòmen.

Recuperant el camí i al cap de 30 minuts ens hem tornat a escapar per acostar-nos al Santuari de la Mare de Déu de La Font de la Salut pertanyent al bisbat de Girona i al poble de Sant Feliu de Pallarols. A la font hi ha un espai habilitat per les ofrenes i a la nova església si fa missa el cap de setmana. També hi ha una hostatgeria i un restaurant. Nosaltres ens hem quedat amb la balconada i les vistes a la garrotxa i el pirineu des del Puigmal fins al Canigó. Amb els prismàtics de l'Agustí no hem de patir.
Després d'esmorzar prop del pla dels Estanys hem continuat per la Devesa travessant la carretera de Vic a Olot, la Casassa de Pruit esmentada al segle XIV i al cap d'una bona estona hem arribat al castell de l'Embestida. Per arribar-hi hem fet una miqueta de rapel i tot i l'indret a part de les magnífiques vistes provocava una miqueta de vèrtic.
Situat sobre la vall de Susqueda, hi ha restes d'una possible torre de guaita. Degut a la formació de les pedres ha estat motiu de llegendes diabòliques i lloc de reunió de les bruixes.

I hem acabat la excursió a Can Cames, una petita masoveria tocant al poble de Rupit.
I avui hem fet una colla de 9 caminadors que hem disfrutat de la comarca d'Osona.