diumenge, 18 d’octubre del 2009

Camí de Ronda

Magnífica excursió la que hem gravat aquest dissabte 17 d'octubre per el programa Caminant per Catalunya. Es tracta d'un tram del GR 92, el sender del Mediterrani o també conegut com el Camí de Ronda. En concret hem fet un tram d'uns 8 kilòmetres entre Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. El punt de sortida és a tocar el port de Platja d'Aro. Nosaltres a més ho em fet de bon matí i així hem gaudit de la sortida del sol. De seguida ens trobem la pineda de Punta Prima i si la travessem sortirem a la platja de Sa Conca. A partir d'aquí el camí és totalment planer i va vorejant el mar Mediterrani, passant per interessants cases i edificacions antigues. De seguida entrem en terme de S'Agaró i al fons ja veiem la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols.
Tot i que es veu aprop cal anar seguint el camí que voreja totes les cales i racons de la Costa Brava. Quan arribem a la platja de S'Agaró cal fer una ullada a l'Hostal de la Gavina, un conjunt arquitectònic de singular història i bellesa i que va iniciar el turisme en aquesta zona l'any 1932. De seguida entrem a la Platja de Sant Pol i canviem de terme. Aquí encara es conserven edificacions del segle passat que dònen més atractiu al litoral. En aquesta platja hem esmorzat, i com sempre, be.
Des d'aquest punt el camí continua per un dels punts més ferèstecs del tram de costa.
Les cales de Maset, de l'Atmetller o la del Molí on fins i tot hi havia una via ferrata que sembla que està tancada per prevenció, ens acompanyen. També cal fer una parada al mirador de la Punta del Molar. La veritat és que cada racó, cada pas ens ha sorprès, les màquines no han parat de tirar fotos i l'Andreu s'havia de controlar per no gastar cintes i cintes de video.
Aquest tram ja no és tant pla, cal pujar i baixar forces escales per anar superant les cales i racons. De seguida arribem a Sant Feliu de Guíxols. La primera imatge el port. I de seguida que hem pogut hem posat els peus a l'aigua.
Un tram del Camí de Ronda que us recomanem. Es pot fer amb dues hores i poc més tot i que nosaltres hi hem estat gairebé 5. Si creieu que és un pel curt també es pot fer des de Palamós. Nosaltres hem preferit gaudir d'aquest paisatge que no estem acostumats al caminant. Un cop acabada la sortida hem tornat a Platja d'Aro amb bus, tot i que els horaris no son gaire fiables. I el preu 1,40 euros.
Ja sabeu que els nostres àpats son abundants i deliciosos. Avui ja hem tastat panallets i atmetlles i avellanes de Ribes. I es que la representació dels 9 participants era ven diversa. De Ripoll, Campdevànol i Ribes de Freser i de Vic i fins i tot de Sant Hilari. El rànquing està actualitzat.