diumenge, 16 de juny del 2019

El Baell - Ripoll

Excursió per la comarca del Ripollès, el passat dimarts 16 d'abril amb l'Antoni Llagostera. Es tractava de fer el tram que vas des de el Baell fins a Ripoll.
El Baell és un llogaret que pertany al municipi de Campelles, situat a uns 1.200 metres. Hi destaca una petita capella, l'església de Sant Bartomeu, d'una nau i d'època moderna. 
Deixem aquest petit nucli direcció la Portella de Barricó i arribem a la collada de Grats. Seguint ruta ens trobarem amb el GR3 que el seguim fins al Pla de Pruners. En aquest punt agafem el camí que baixa el Grau de Pruners direcció est i que ens porta fins a Sant Pere d'Aüira. Ens trobem amb una ermita romànica del municipi de Campdevànol i a uns 1.100 metres d'altitud. Ofereix una panoràmica excepcional sobre tota la comarca del Ripollès. Un indret molt estimat pels campdevanolencs on hem aprofitat per esmorzar.
El camí ens ha de portar fins a Campdevànol tot passant per el Pla de la Tomba i algunes masies interessants com la Teuleria o cal Perris entre d'altres. Abans d'arribar a la població passem per l'antiga església parroquial de Sant Cristòfol del segle XVIII. Juntament amb un mas i el cementiri forma part d'aquest conjunt que està bastant abandonat. De seguida arribem al actual cementiri i ens trobem amb una magnífica vista de Campdevànol. El camí segueix cap al barri de la Creu un seguint el riu Freser, ens acostem fins a la Font del Tòtil ¡, a l'entrada de Ripoll, punt on acabem la excursió.


Una ruta de 17 kilometres amb un ascens de 250 metres i un descens acumulat de 800 metres.