dimarts, 5 de maig del 2009

Campdevànol - Sant Roc - Campdevànol

Escriu AGUSTÍ DALMAU (Sortida dissabte 2 de maig 09) Després d’uns dies d’inactivitat, hi ha hagut una nova sortida. En aquest cas, en Josep M. Colomer ha programat una ruta circular pels municipis de Campdevànol i de Ripoll. El punt de partida i de sortida ha estat el pavelló d’esports de Campdevànol. Durant la caminada, d’uns tretze quilòmetres, s’ha passat per cases i paratges amb història que es remunta a l’edat mitjana; primer de tot hem vist la casa de Palou, que es volia reconvertir en una segona residència, però sortosament la proposta no ha prosperat. També hem passat per la casa de Casadesús i a prop del mas Clarella.
La vila de Ripoll l’hem vist des del cim de Sant Roc, on també ens hem aturat al búnquer construït els anys quaranta i formava part de la línia Pirineu. Des d’aquí hem transitat per damunt del mas la Carola vers la zona de Torrents, que queda davant per davant de la colònia Noguera. S’ha passat per darrera el càmping del Ripollès i d’aquí cap al punt de partida. En definitiva, una excursió amb pocs desnivells, recomanable per a tothom.
El dia ha acompanyat, amb temperatures altes, el cel sense cap núvol. Llàstima que només hi hagin anat cinc persones, fet molt beneficiós per mantenir o augmentar distàncies en el rànquing. Per un dia, i sense que serveixi de precedent, aquesta crònica i les fotografies les han fet els suplents dels suplents. Els titulars s’han escanejat.