dilluns, 22 de febrer del 2010

Serra de Puig d'Estela

Nova sortida aquest dissabte 20 de febrer, en aquest cas ens hem quedat a la comarca del Ripollès per fer una circular a la Serra de Puig d'Estela de Vallfogona de Ripollès. Precissament ens hi ha acompanyat, entre d'altres, la seva alcaldessa. La Carme ja ens ha acompanyat en altres excursions per l'entorn d'aquest magnífic poble.
Avui es tractava de pujar al Puig Estela de 1.364 m. La sortida l'hem fet des de sota la muntanya, al coll de Canes (1.120 m.). Amb 45 minuts de forta pujada, uns 250 metres, arribem al cim. Aquí ja és obligat fer-hi una parada per gaudir de les vistes a la Serra de Milany i Santa Magdalena però també part de la Garrotxa i comarques veïnes i fins i tot en dies molt clars el mar. Nosaltres, tot i fer un molt bon dia no l'hem arribat a veure.
Desprès de badar una mica hem seguit la ruta seguint carena avall. Hem trobat moltes zones amb neu, el que fa que l'excursió tingui un atractiu més. Passem pels collets d'en Roca i Comaformosa. Continuem per la carena i mica en mica la vegetació ens fa un forat per gaudir de les vistes. A l'esquerra la zona de Milany, i a la dreta El Costabona o el massís del Canigó, el Taga i Sant Amand, Serra Caballera ... I just al davant apareix el Pedraforca entre d'altres, tots ells nevats. Quan arribem al collet de la Creu de Can Cibat ja veiem als nostres peus Vallfogona. De fet ja podriem baixar directament però ens estimem més fer una mica de volta. A l'altre cantó veiem Sant Joan de les Abadesses, Sant Antoni i tota la zona de Santigosa. Passem per els Plans d'en Mir i arribem al coll de les Fonts de l'Orri. Aquí hi ha una cruïlla de camins amb les senyals d'Itinerànnia. Trenquem a l'esquerra i ens incorporem al GR 3 que ve de Sant Joan de les Abadesses i va cap a Vallfogona, Milany i Vidrà. Ja baixant passem per les fonts i amb una horeta arribem a Vallfogona, punt final de la sortida. Aquesta ruta també enllaça fins a Coll de Canes per l'antic camí ral, però nosaltres l'hem fet més curta que qüestió d'horaris. En total haurem fet uns 8 kilòmetres amb un desnivell acumulat de 430 metres.
I un cop al poble val la pena perdre's per el seu casc antic i gaudir de tots els racons.
Avui la companyia gairebé era tota vallfogonina, ja que a part de l'alcaldessa ens ha acompanyat la Susanna que també és regidora i la Núria que és la mestra amb el seu marit. I si algú coneix l'entorn de Vallfogona pam a pam aquest és en Miquel Saña.
Fins la propera sortida, que ja us avanço que sembla que torna en Llagostera !