dissabte, 12 de gener del 2008

Sant Pere de Serrallonga

Avui hem iniciat les excursions del 2008 per la comarca del Ripollès amb una protagonista, la boira que ens ha acompanyat gairebé tot el matí. Curiosament les darreres excursions per Osona no ens havia molestat gaire, encara que sembla que sigui més habitual a la comarca veïna.
De fet avui també ens hi hem acostat ja que Sant Pere de Serrallonga pertany al municipi d'Alpens, del Lluçanès.
Hem començat de bon matí al pla de Capdevila de les Llosses on hem deixat els cotxes.
De seguida hem començat a trobar cases, algunes abandonades i d'altres habitades.
Part del nostre camí ha seguit el camí ramader.
.

.
Casa del Coll d'en Soler - Serrallonga de Dalt - Font d'en Serrallonga
.
Abans de les deu del matí ha erem a Sant Pere de Serrallonga, com podeu veure, amb la boira present que ens ha fet esmorzar una miqueta inquiets. Avui hem gaudit de la companyia de molts ripollesos que tenien ganes de caminar per la nostra comarca. L'esmorzar s'ha fet més agradable amb el vi d'en Pere que escalfa una miqueta i fins i tot l'Agustí l'ha tastat !! i per acabar-ho d'arrodonir, al tornar en Joan Colomer no ha faltat el café.
.

.

L'església de Sant Pere de Serrallonga és un petit edifici preromànic del segle IX i tot i que ara és del municipi d'Alpens havia pertangut a Ripoll. A la tornada hem fet una mica de variació i ens hem enfilat al Puigcornedó de 1.228 metres però amb la boira enganxada a les motxiles. Finalment hem tornat a les Llosses, ara si amb el sol, contemplant les cases del Casó, Les Selles, i Capdevila entre d'altres.
.

.

Les Selles - S anta Maria de Les Llosses - Capdevila

En total hem fet 11 kilòmetres amb 5 hores 30 minuts contant les parades i fondes que fem habitualment, tinguent en compte que gravem un programa de televisió i de tant en quan hem de fer cas a l'Andreu. Per cert per provar si aixó permet posar vídeo, aquí teniu un petit tast de com treballa el nostre càmera.

I per acabar recordar que avui iniciem el rànquing de Caminant pel Ripollès 2008. Però les excursions que queden d'Osona comptaràn per el rànquing d'Osona, en canvi si us sembla, si fem alguna sortida fora de la comarca del Ripollès, també sumarà al rànquing 2008.

dimarts, 8 de gener del 2008

2008 a tope !

Hola caminadors que tal, com estem. Iniciem l'activitat de nou desprès d'aquestes festes i festetes.
D'entrada comentar que aquest dijous surt el DVD 8 de la col.lecció Caminant pel Ripollès juntament amb el setmanari El Ripollès. Les excursions que hi trobareu son de l'any 2005:
Els Bufadors
Les Cabanes dels pastors de Vilallonga de Ter
La cova de les Encantades
i Beget - Lamanere
Com ja vàrem informar aquest mes de gener tornarem a caminar per la nostra comarca esperant tornar a Osona el més de febrer i març per acabar les 6 excursions que ens queden amb en Toni Vilaró. Aquest dissabte doncs farem una sortida a les Llosses per anar fins a Sant Pere de Serrallonga amb en Toni Llagostera que ja fa dies que te el mono de caminar.
Deixarem la pujada al Costabona per un altre dia pendents de la neu que hi pugui haver.
I en canvi a Televisió del Ripollès a partir d'aquest divendres començarem a passar les excursions fetes fins ara de la comarca veïna. Aquesta setmana començem amb la de Coll de Bac a Rupit. Podeu consultar el resum i les fotos de la excursió a l'arxiu del blog.
Veig que a la gent li costa entrar comentaris o potser es complicat de fer-ho. No obstant si algú vol dir la seva podeu utilitzar el correu eudaldteixidor@gmail.com i jo mateix publicare els vostres escrits. Que no siguin gaire llargs eh !!! jeje
Doncs ja està tot dit.