diumenge, 22 de març del 2009

Noucreus i Noufonts

Escriu ANTONI LLAGOSTERA. El passat dissabte, dia 21 de març de 2009, Caminant pel Ripollès vàrem fer una excursió, amb raquetes de neu, des de Núria fins els colls de Noucreus i Noufonts. Era una experiència nova que feia ja alguns anys de la que anàvem parlant, però que mai en concretava. Gràcies al serveis de promoció de Vall de Núria vàrem poder tastar noves sensacions.
Malgrat algunes absències (algunes justificades i altres fruït de la por per la magnitud de l'experiència) l'Andreu, la seva filla Anna, en Pere, en Jordi i l'Antoni, vàrem calçar-se unes sabates grosses i vàrem fer una bon recorregut.
Des de Núria fins el Nouscreus hi ha més de 800 metres de desnivell i la quantitat de neu acumulada encara presagiava (com així fou) contemplar un espai molt blanc. El perill d'allaus era de grau 2 però hi havia una lloc on apareixia una gran fisura en la neu, a punt de desplomar-se. El vent, en la travessa entre els dos colls, feia molta impressió, però malgrat tot vàrem completar el circuït.
Per cert que l'Anna va pujar les darreres rampes del coll de Noucreus d'una manera fulgurant, deixant bocabadats als homes de la colla. Com podeu veure va tenir temps de prendre "bronce". El paisagte, sempre dominat per la neu i el Puigmal, tancat les dues valls del Noucreus i Noufont. Una experiència, la de les raquetes de neu, que es molt recomenable i suposa una fita dins del progama de Caminant pel Ripollès.