dilluns, 1 de novembre del 2010

Els Empedrats (Alt Berguedà)

Nova i magnífica sortida la que hem fet aquest dissabte 30 d'octubre a l'Alt Berguedà. En Josep Mª ens ha preparat una excursió per els Empedrats, seguint l'antic camí ral de la Cerdanya seguint la vall del riu Pendís. Per acostar-nos a la sortida cal anar fins a Bagà i agafar la carretera que ens portaria a Gisclareny. Quan portem un kilòmetre hem de trencar a la dreta per una pista que va fins a Coll de Bena. Nosaltres deixem el cotxe a Cal Cerdanyola, una casa totalment restaurada per acollir-hi colonies sota el nom de La Salle Natura. (Estem a 5 km de Bagà). En aquest punt també hi tenim la Font Nostra. Després de deixar la casa i travessar el riu trenquem a la dreta, molt ben marcat amb marques grogues i blanques del PR-C-125. Deixem a l'esquerra l'Hostalet, una casa enrunada però que encara es pot observar l'estructura d'una masia del s XVI. De mica en mica anem pujant vorejant el riu i sovint travessant-lo. De fet és un dels protagonistes de la excursió ja que ens deixa imatges de postal constantment juntament amb el paisatge combinant les roques i els colors de tardor.
Anem avançant i ens anem posant al mig d'aquests penyasegats que formen part de la serra Cadí Moixeró. Amb una horeta arribem al salt d'aigua dels Empedrats. Punt de parada obligada per fer la foto de família. I a partir d'aquí començem a pujar una mica més de desnivell, compartint roques i aigua. Si mirem enlaire estem envoltats de imponents roques, altes i de formes curioses. Passem per l'estret de l'Escriu i continuem pujant. Ara peró deixant el riu a un costat. Desprès de suar una estona hem parat a esmorzar ja que eren les 11 i la gana apretava. I des d'aquest punt ens ha faltat uns 15 minuts per arribar al refugi Sant Jordi que està en terme de Guardiola de Berguedà. Estem a 1.640 metres i hem superat un desnivell de 700 metres afegint-hi la precaució que s'ha de tenir amb les roques, que molles, ens poden fer patinar facilment.
En aquest punt les vistes son espectaculars, nosaltres però envoltats de boira, em optat per fer un café al refugi. Quan passem el programa per la TV mirarem de recuperar alguna imatge de les vistes ja que l'Andreu n'havia fet quan gravaba els refugis de Catalunya. De tornada passem per una altra font la del Faig. El camí continua cap al Coll de Gallissans i el Pas de la Boixassa però nosaltres optem per tornar per el mateix recorregut que hem fet ja que és tard i la opció del PR té un parell de kilòmetres més. Tornem a gaudir doncs de tots els racons que ens ofereix aquest camí fins arribar al punt d'inici. En total son 8 kilòmetres que podeu fer amb 4 horetes.
Un cop hem acabat ens hem acostat a la Font d'Adou que està a la mateixa pista, un parell de kilòmetres més enllà i que hem fet amb el cotxe. Val la pena veure com baixa l'aigua del riu Bastareny, afluent del Llobregat.
Una sortida en que només ens ha fet una mica la guitza la boira i que hem tingut la companyia d'en Víctor que ja el trobàvem a faltar. I pel que sembla té moltes ganes de sumar punts al rànquing. Si voleu més fotos al Fàcebook del Caminant.
http://www.facebook.com/profile.php?id=1336945558#!/album.php?aid=343827&id=161274228775