dilluns, 20 de juny del 2016

Montseny

Sortida al Montseny aquest passat dissabte 11 de juny per uns paratges fantàstics i potser no tant concorreguts per els excursionistes.
Hem sortit a tocar el poble de Gualba, a la comarca del Vallès Oriental, concretament al pla de Can Magre.




La primera part del recorregut l’hem fet seguint un tram de la riera de Gualba on l’aigua ens ofereix racons espectaculars. Hem passat per el Gorg Negre, també meravellós i encantador. Aquest és motiu de moltes llegendes asociades amb les dones d’aigua. Més amunt i desprès de superar un bon desnivell arribem al Pantà de Santa Fe, un altre dels indrets màgics. La paret del pantà es va construir entre el 1920 i 1935 i pot contenir uns 900.000 m3 d'aigua.











Tot seguit hem fet el cim del Turó de Morou, de 1307 metres d'alçada. Hi destaca un espectacular rocam on hi ha molt bones vistes. I tot baixant hem passat per l'empedrat de Morou, on hi ha granit d'especial duresa i ens permet observar la seqüència de formació del sòl, des de l'esquerdat de la roca mare, la seva fragmentació en blocs de diferents mides i la seva disgregació en forma de sauló.
Un altre dels punts d'interès abans d'acabar aquesta ruta circular és l'avioneta estavellada. Si més no és un indret curiós on l'any 2000 s'hi va estavellar, després de trobar-se la boira a l'alçada del Montseny.


I així hem acabat aquesta excursió magnífica amb un molt bon dia. El desnivell però és una mica exigent ja que hem superat gairebé 1000 metres.
Fotos: Julio Santiago