diumenge, 29 de juny del 2008

El Balandrau

Magnífica sortida la que hem fet aquest dissabte 5 de juliol al Balandrau de 2.584 metres. El bon temps ens ha permés gaudir de magnífiques vistes sobre Coma de Vaca i tota la serralada de Núria, o el Taga i el sector de Vallter i fins i tot del Golf de Roses. La sortida l'hem fet de bon matí des del coll de Meianell que s'hi accedeix per la pista forestal que va desde Ribes de Freser fins a Tregurà. Just en aquest coll podem deixar el cotxe i és on fa el canvi de termes de les dues valls, de Ribes i Camprodon, limitant amb Pardines i Vilallonga de Ter. El primer objectiu però ha estat el Puig Cerverís de 2.206 metres que es pot assolir amb 30 minuts.
Amb una hora i mitja més podem arribar tranquilament al Balandrau desprès de passar per el Coll de la Canya que ja limita amb Queralbs i Vilallonga essent una zona de pastures. Aquest últim tram potser és el més pesat ja que superem uns 300 metres de desnivell d'un total de 600 de tota la excursió. Un cop al cim val la pena contemplar totes les vistes i esplaiar-se amb un bon esmorzar si el temps acompanya com aquest dissabte. La veritat és que ens ha costat marxar.
I la tornada l'hem fet per la congesta dels tres pics i el torrent de Fontlletera on hem buscat la cabana del mateix nom i que està força ben conservada. A partir d'aquí nomès cal agafar la pista en direcció la Vall de Ribes i a uns 2 kilòmetres arribem al punt que hem deixat els cotxes.

La foto de grup com no podia ser d'altra manera, l'hem fet al cim del Balandrau, avui amb una senyera per frenar una miqueta la imatge que patim aquests dies amb la selecció i els seus fans. En total 14 kilòmetres que es poden fer en 4 hores però cal agafar-se un parell d'hores més per gaudir del paisatge. I recordar que a l'hivern aquestes muntanyes poden ser molt perilloses com ens ha explicat en Toni fent referència a la tragèdia del 30 de desembre de l'any 2000 on hi van perdre la vida 10 muntanyencs quan els va sorpendre un torb i un descens de temperatures desprès d'un matí amb sol.