dilluns, 29 de març del 2010

Lles de Cerdanya

Aquest dissabte 27 de març hem fet una nova sortida, en aquest cas cap a la Cerdanya, comarca que encara no havíem visitat des de que fem el programa de Caminant per Catalunya. I ho hem fet per trepitjar neu, però amb raquetes. La veritat és que teniem previst fer un cim també amb raquetes però al final per qüestions de temps hem optat per fer una sortida senzilla, ja que no hem arribat als 5 kilòmetres, però que ens ha servit per gaudir de la neu i les raquetes, i adquirir coneixements de tot el que envolta la neu a la muntanya de la mà del nostre guía, l'Eduard Jornet. I ho hem fet a l'estació d'esquí nòrdic de Lles, situada a uns 7 kilòmetres d'aquest petit poble de la Cerdanya que te poc més de 200 habitants.
A gairebé 2.000 metres es troba aquesta estació on hi ha un pàrquing per deixar el cotxe, just al costat del refugi de Cap del Rec que havia regentat molts anys l'Eduard i que per tant es coneix la zona pam a pam.
El recorregut està molt ben marcat per la pròpia estació d'esquí i és ideal per fer amb raquetes. Nosaltres hem anat fins a l'estany de l'Orri que estava completament glaçat i cobert de neu i això ens ha permès travessar-lo tranquilament.
El recorregut també mostra algunes sorpreses, com les petjades d'alguns animals de la zona o els forats del Picot Garser que fa als arbres els seus nius.
La tornada l'itinerari es fica dins del bosc per donar més emoció i així superar nous obstacles vorejant un rierol fins a tornar al punt d'inici. També es travessa una de les pistes de l'estació on encara hem vist algun esquiador aprofitant els darrers dies de la temporada per practicar esquí de fons. Part del recorregut també coincideix amb la variant 10 del GR II que va cap Andorra. I tot aixó combinat amb un dia magnífic, amb sol i espectaculars vistes a la serra del Cadí.
Una activitat que us recomanem, si ho us heu posat mai unes raquetes de neu. Sempre però en zones controlades i vigilant el risc d'allaus i portant propecció solar i unes bones ulleres.
I avui, tornàvem a tenir companyia femenina amb les dues filles Chueca i també de l'Alfons que així s'estrenarà al rànquing.
I els propers mesos sembla que tornarem a la Cerdanya per fer els seus principals cims.