diumenge, 24 de febrer del 2008

Sant Salvador de Bellver - Castell d'Orís

Nova excursió aquest diumenge per la comarca d'Osona, descobrint indrets sorprenents, i avui molt aprop del Ripollés. Hem fet la sortida per el municipi d'Orís, sortint desde Vinyoles que pertany a les Masies de Voltregà, de bon matí i amb la boira com a companyia. El romànic ha tornat a ser el protagonista juntament amb les altes temperatures que ens han fet suar de valent. Sant Esteve de Vinyoles, Sant Miquel d'Ordeig o Sant Salvador de Bellver ens han marcat el camí juntament amb cases de pagés i granges de la zona.

El sol ens ha acompanyat de seguida i al punt més alt, Sant Salvador de Bellver, ens ha permés contemplar magnífiques vistes desde 950 metres. Avui el puigmal estava espectacular !! També es veia el Canigó aquest any pràcticament sense neu. Pel cantó d'Osona les vistes de Bellmunt, Cabrera, o el Puigsacalm entre d'altres. Hem aprofitat per fer un bon esmorzar prenent el sol desde l'absis de St. Salvador.

La excursió ha continuat cap a Sant Genís d'Orís on destaca el campanar i vigilada per les restes del castell d'Orís que ha estat el final de la sortida. Un castell que ens ha sorprès per les valles que hi ha i que pràcticament no ens han deixat palpar les pedres. En total hem fet uns 17 kilòmetres amb unes 4 hores contant parada i fonda.

Ja ho veieu, la foto de grup desde Sant Genís d'Orís, i el vídeo mostra una part de l'entrevista que en Toni ha fet al Mossén Marcel que viu al costat de Sant Salvador de Bellver on es reflecteix la "pau" que es respira en aquestes contrades.

I ara reposarem 15 dies de la comarca d'Osona. Dissabte però podrem caminar per la nostra comarca i el dia 8 haurem de fer festa obligada ja que ens toca la Fira de les 40 Hores. Podeu aprofitar per venir a veuren's al programa Fira TV en directe desde el Passeig de Sant Joan.