dijous, 2 de juny del 2011

Puig Peric (2.810 m.)

Sortida dissabte 28 maig 2011. Escriu Antoni Llagostera, fotos Ramon Busquets. Sempre hi ha muntanyes emblemàtiques que criden als de Caminant pel Ripollès. Aquesta vegada hem anat al Puig Peric, la segona muntanya més alta del conjunt del Carlit. La zona, plena d’estanys i molleres, amb una paisatge radiant de primavera, ha fet les delícies dels expedicionaris, un grup ben selecte i atrevit. Sortint de l’embassament de les Bulloses, hem anat cap el nord del llac per pujar al Puig Peric (2.810 m alt) per una exigent aresta sudest, que mostrava clarament un aire desafiant. La vista des del Puig Peric permet veure tot els conjunt de llacs de la zona: els de les Bulloses i Carlit, els de l’estany Blau i els de Camporells. Una autèntica preciositat!
I també varem poder veure totes les muntanyes que s’albiraven des d’aquest punt panoràmic, des del Puigmal i muntanyes de l’alt Ripollès fins la Pica d’Estats, passant pel Carlit. A baix, el Petit Peric, que en Ramon, com sempre, no va voler deixar de pujar-hi.
El retorn ha estat pel camí de pujada més habitual, pel coll que separa els dos Perics i la cabana de la Balmeta. El retorn com l’anada, contornejant el llac de les Bulloses. Una excursió que recomanem, llarga (més de 8 hores) i exigent, però que feta per l’accés fàcil, omple de satisfacció i permet veure un dels millors paisatges del Pirineu català.
Més fotos al Facebook d'en Ramon
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2047644358251.2121900.1458712620&l=64de85e516