dimarts, 16 de novembre del 2010

GR II - Boadella - Cistella

Aquest passat dissabte 13 de novembre hem fet un altre tram del GR II que ens porta de la Jonquera a Aiguafreda. Hem sortit de Boadella d'Empordà per arribat a Cistella i així fer uns 13 km més d'aquest sender. Un camí que travessa alguns poblets petits de l'Alt Empordà on val la pena contemplar tots els racons. Sortint de Boadella, el camí s'enfila muntanya amunt pujant 200 metres de desnivell fins que trobem la carretera. En aquest punt val la pena deixar un moment la ruta per acostar-se a la Mare de Déu de la Salut, que es troba a uns 150 metres seguin la carretera. Aquest santuari disposa d'una façana neoclàssica i un interior neogòtic. I com hem pogut comprovar es molt popular a la comarca per les ofrenes que hi ha, sobretot del món de l'esport. També acull un restaurant i un ampli aparcament on es pot gaudir d'unes grans vistes. Els que tingueu mes temps podeu pujar a la muntanya de Santa Magdalena on hi ha una hermita. Nosaltres però després d'esmorzar hem tornat enrere per recuperar el camí.
Necessitem 30 minuts més per arribar a Terrades, un poblet d'uns 300 habitants on destaquen els seus carrers estrets amb cases molt antigues i l'església de Santa Cecília.
Sortint del poble seguim la carretera direcció Cistella. Potser és el tram més pesat ja que fins a 3 kilòmetres no trobem un nou camí que ens fa abandonar l'asfalt. De seguida es poden veure les vistes de Vilarig, un poblet amb una vintena d'habitants, que hi arribem després de travessar el torrent del Mas Camps. L'església de Vilarig dedicada a Sant Martí, és documentada des de 1151. L'actual temple està a tocar del mur del castell i te una senzilla portalada romànica amb tres arcs i un campanar de torre quadrada.
Seguim camí cap a Cistella on hi arribem al cap d'una hora. Aquest poble també és petitet, de poc més de 200 habitants i on ens finxem amb la seva església parroquial de Santa Maria on s'hi conserva una esplèndida portalada romànica dels segles XII-XIII.
I fins aquí aquest segon tram de 13 km amb un desnivell acumulat d'uns 300 metres.
I avui comentar que a Vilarig uns veíns que preparaven una exposició ens han obert les portes de casa seva on hem contemplat una magnífica decoració conservant les parts més antigues de la vivenda. I com sempre ens hem encantat a tot arreu ! fent una excursió de 6 hores !