diumenge, 9 de novembre del 2008

Pla de Rus i pla d'Anyella

Magnífica sortida la que hem fet aquest dissabte. En concret hem anat al pla d'Anyella, un indret de pastura de l'alt Ripollès. Primer però ens hem acostat al pla de Rus on ja hem contemplat una pleta impressionant i una barraca per els pastors, aquesta però ben moderna. Hem completat la excursió pujant al tossal de Rus de 2.118 metres, ja del Berguedà on les vistes a la Pobla de Lillet i Castellar de Nugh son a vista d'ocell. Hem aprofitat per esmorzar-hi gaudint de les vistes.

Llavors hem baixat fins al Pla d'Anyella on tot i que en aquesta época de l'any no hi ha bestiar, hem contemplat les antigues cabanes de pastor. Una construïda l'any 1923 i l'altra el 1868. Aquí es va el.laborar un dels treballs de camp etnogràfics més emblemàtic del món ramader a càrrec de Tomàs Raguer, Salvador Vilarrasa i Josep Ribot.

Si voleu fer aquesta excursió us podeu acostar amb el cotxe fins ben be el pla d'Anyella i visitar el pla de Rus i pujar al Tossal de Rus. És una excursió de 10 kilòmetres i amb un desnivell d'uns 400 metres fàcils de fer. Nosaltres a més a més hem gaudit dels isards i una miqueta de la nevada que ja hi ha als cims del Pirineu i alguna estació d'esquí. I si la feu a l'estiu doncs segur que veureu els xais i les vaques pasturant.A més avui ens hem quedat a dinar a Fornells de la Muntanya. No cal dir que hem gaudit d'un bon àpat tot i que l'esmorzar també ha estat de nivell, com sempre vaja.