dissabte, 26 de setembre del 2009

Puigsacalm 1.515 m.

Aquest dissabte hem fet una nova sortida per enregistrar una nova excursió, en aquest cas per el programa Caminant per Catalunya, una continuació del Caminant pel Ripollès però obrint-nos a noves comarques i així complaure a tota l'audiència que tenim arreu de Catalunya gràcies a la xarxa de Televisions Digitals Independents (TDI). Excursió fàcil la que hem fet avui al cim del Puigsacalm (1.515 m.) amb un desnivell d'uns 400 metres es pot fer en un parell d'hores. Prova d'això és la quantitat de gent que hem trobat pujant, fins i tot famílies amb nens molt petits. Nosaltres hem sortit de Sant Baratomeu de Covildases (1.100 m) que s'hi pot accedir per una pista que surt aprop de Vidrà (uns 7 km). La ruta més habitual però és des del Coll de Bracons o des de la casa de Platraver ja que la carretera és de més bon accès. Pel que fa al punt de sortida, comentar que l'església és romànica del segle XII d'una sola nau amb volta de canó diferent de la primitiva. Destaca el campanar d'espedanya de dues finestres i l'absis decorat amb arcuacions llombardes.

Des de Sant Bartomeu de Covaldises, hem seguit el camí direcció a la font de Tornadissa que amb 40 minuts del nostre pas (sempre anem més lents per la gravació) hi hem arribat. Una mica més amunt hem esmorzat al límit de les comarques de la Garrotxa i Osona. De seguida s'arriba als Rasos de Monter i trencant a la dreta busquem el camí que surt del Ras de les Civaderes en aquest cas cap a l'esquerra. Tot aquest tram és molt planer i fàcil de fer. I desprès de passar un magnífic bosc de boixos i roures només cal fer els darrers metres fins al Puigsacalm. Molt fàcil. I el premi són les magnífiques vistes que hi ha (tot i que avui no era el millor dia). El Pirineu encapçalat per el Puigmal. El Pedraforca i la Serra del Cadí. La Serra de Llancers. O el Canigó en dies clars. I a sota els nostres peus la Vall d'en Bas i els seus poblets i la ciutat d'Olot.
Una excursió fàcil doncs que ens ha servit per tornar a agafar una mica de forma. Vaja a l'Andreu ja sabeu que no li cal tot i que avui estava eufòric amb aquest nou projecte (sembla que no n'ha tingut prou desprès de pulir-se uns 40 refugis de tot Catalunya). L'errada l'ha fet però, amb la coca ja que avui no hi ha posat l'abundant raig d'anís. Sort que en Llagostera no ha vingut que si no pobre Andreu. I en Toni Vilaró ens ha alegrat el dia amb les seves frases, com la de l'Actimel que es veu que ho cura tot. Vaja ell n'està molt en contra d'aquesta publicitat enganyosa que ens volen vendre. I pel que fa al rànquing em sembla que al final haurem d'unificar totes les llistes i dexar-ho en una única competició. Fins la propera !!

dimarts, 22 de setembre del 2009

Tornem-hi

Comença una nova temporada de Caminant pel Ripollès a TVR. Desprès de repetir alguns programes aquest estiu, podreu veure noves excursions, i noves propostes. El programa continua en antena els dijous al vespre, com aquest estiu enlloc dels divendres. El primer passe doncs serà els Dijous a les 22.30h. seguit dels divendres a les 16.00 h. els diumenges a les 20.30h. i els dilluns a les 14.30 h. Començarem amb la sortida que vàrem fer a les fonts del Ritort, des de Espinavell i tornant per les Mines Turon i Coll Pregon. D'altra banda també reemprenem les sortides per gravar nous programes amb una novetat ja que degut a l'èxit que està tinguent el programa arreu de Catalunya, tenim ganes de fer alguna sortida per altres contrades, com és el cas d'aquesta setmana que visitarem el Puigsacalm de la Garrotxa. I com ja sabeu aquest estiu el nostre càmera i director, l'Andreu, ha estat molt enfeinat amb la gravació de gairebé 40 refugis de tot Catalunya. Doncs be el resultat és un programa que es diu Al Ras que ha muntat Esplugues TV i que el podreu veure cada setmana a TV Ripollès els dilluns i dissabtes a les 18.00 h. Doncs ja estem en marxa, i intentaré tenir el bloc actualitzat cada setmana per conèxer les sortides que anem fent i els programes que podeu anar veient a TV Ripollès. I per acabar comentar que a partir d'avui també ens trobareu al Facebook en forma de pàgina. http://www.facebook.com/pages/Caminant-pel-Ripolles/161274228775?v=wall