dissabte, 31 de maig del 2014

Puig del Far

El passat dimarts 27 de maig l'Andreu i  l'Antoni vàren fer una sortida per la comarca d'Osona. El Puig del Far de 832 metres. Un cim no gaire alt però que ens permet gaudir de magnífiques vistes de 360º, sobretot del Pantà de Sau i el seu entorn. El punt de sortida l'hem fet des del Parador de Sau, un complexe turístic situat en un lloc preciós. 

De fet tot el camí està ple de panoràmiques a mida que anem pujant. Els cingles de Tavertet, el Sot de Balà, els cingles de l'Avenc, del Far ...  i el riu Ter ja dins del Pantà que acaba de donar color a tot el que veiem. 
Pel camí hem visitat les restes de l'ermita de Santa Margarida d'Ardola, que daten de principis del segle XX.



I de tornada, ja amb el cotxe, hem parat al pla de Savassona i l'ermita de Sant Feliuet. Un altre dels indrets que no ens podem perdre de la comarca d'Osona. L'ermita és una joia del preromànic català, envoltada de tombes antropomorfes i de grans roques. Tota aquesta zona és plena de pedres i formes amb gravats rupestres. Destaca la pedra de l'Home, la pedra de les bruixes, la roca del dau, o la del Sacrifici. 











Aquesta última és un dels antics jaciments amb més renom de Savassona. Va ser excavat per primera vegada el 1960 proporcionant una complexa seqüència estraligràfica. Un indret espectacular que va tenir una importància molt gran, tant per al comtat dels Savassona, com per l'alt nivell de vida que hi havia en aquest indret.