dimecres, 16 de novembre del 2022

Cadaqués

CADAQUÉS – PORTLLIGAT – CAMINS DE RONDA
Dissabte 27 agost 2022 (Mª Clara Martínez)
Una sortida molt vistosa i agradable, sense massa complicacions, per gaudir de racons de gran bellesa.


Aparcar a Cadaqués es una tasca molt complicada a l’estiu, igual que a Portlligat. Per això aparquem una mica més amunt, al Residencial Paratge s’Alqueria, al final del carrer d’en Roig. Deixem els cotxes, i al final del camí, on unes oliveres semblen barrar-nos el pas, hi ha un pas, flanquejat per un mur de pedra seca, que ens porta a un sender mig aperduat, que baixa a les cales (o no...) i va resseguint i donant la volta al puig de s’Alqueria. Podem passar pel cim, o anar per baix, més o menys amunt... Podem seguir el camí que vulguem o anar camp a través... Sigui com sigui, les vistes del Cap de Creus són increïbles. En aquest primer tram, el camí es una mica pedregós, i es difumina amb facilitat. Però res de l’altre món... Comencem a seguir un camí més ample i més fresat, en direcció a Portlligat.











A Portlligat hi ha la Casa-Museu de salvador Dalí. Aquí hi van viure Salvador Dalí i Gala, des de l’any 1930 en que van comprar una barraca de pescadors, fins el 1982, en que va morir Gala. Val la pena dedicar una estona a visitar el museu. Intentem accedir al Camí de Ronda. Al final de la platja, a continuació del museu, unes escales de pedra ens enfilen al Camí de Ronda. Però uns metres més endavant, el camí es tallat i hem de passar per unes pedres inclinades que no ens fan massa gracia. No hi ha massa dificultat, però si es té por, vertigen o qualsevol cosa que faci sentir inseguretat, el millor es no passar-hi. Nosaltres no hi passem. 











Des de Portlligat anem a l’ermita de Sant Baldiri, i des d’allà, seguint un carrer recta i que sembla no tenir fi, retrobem el Camí de Rona i seguim endavant.
Anem a sortir a la Punta des Bou Marí, i d’allà ja podem anar cap a Cadaqués resseguint les cales i racons per un camí ven marcat i sense dificultat. Tenim davant la gran illa de s’Aranella, i gaudim de la bellesa de les cales de Confitera, s’Arenella i Pere fet, des d’on tenim una vista d’un illot molt curiós que sobresurt de l’aigua: es Cucuruc. Girem la punta de Sant Pere Fet i ja encarem la preciosa Badia de Cadaqués. La història de Cadaqués es remunta segles enrere i ha estat influenciada per diversos pobles com Grècia i Roma. Sens dubte, la situació geogràfica de Cadaqués, encarat al mar i aïllat de la resta de l’Alt Empordà per la muntanya de Pení, va contribuir a crear el caràcter i l’esperit mariner d’aquest poble que durant segles va fer front als atacs dels pirates i corsaris. Actualment, el principal motor econòmic del poble és el turisme.











Ens arribem fins la Platja Gran, plena de gent de gom a gom, ens endinsem pels seus carrers empedrats i iniciem el retorn. Des de la platja des Poal i pel carrer de la Miranda, comencem a pujar cap a la part alta de Cadaqués, en direcció a Sant Baldiri. Tornem a passar per Portlligat i, ara sense seguir el Camí de Ronda, tronem al lloc on aquest matí hem deixat els cotxes. Desitgem que us hagi agradat i us esperem a la propera.



Powered by Wikiloc

1 comentari:

Títol:
Escriu: