diumenge, 5 d’agost del 2018

Coll de Merolla - Clot del Moro

Nova sortida del Caminant acompanyant un ramat d'ovelles. Com sabeu la comarca del Ripollès sempre ha estat molt important en aquest sector, sobretot per els camins ramaders que porten fins a les zones de pastura estivals. Son molts els camins i derivacions que passen per la comarca i que nosaltres hem fet en alguns dels programes. Avui però, 25 juny 2018, hem fet un tram que no haviem transitat, i menys acompanyant el ramat d'en Joan Picas que fins l'any passat era el pastor del Pla d'Anyella i passava l'estiu a les pastures estivals juntament amb altres ramats. 











En aquest cas l'hem acompanyat sortint del coll de Merolla al límit de la comarca del Ripollès amb el Berguedà, per anar fins a la casa de Pardinella de Gavarrós. Un recorregut de 12 kilòmetres que hem fet amb unes 7 hores, respectant el descans del ramat.










Nosaltres hem acabat al Clot del Moro, en terme de la Pobla de Lillet, on hi ha l'antiga fàbrica de ciment. És una obra arquitectònica singular de primer nivell i actualment visitable, on hi trobem el museu del ciment Asland.
Una sortida molt gratificant que val la pena fer-la per gaudir sobretot de l'experiència i la feina dels pastors i que mica en mica es va perdent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: