dimecres, 15 d’octubre del 2014

De coll de Canes a Riudaura

Dimecres 8 d'octubre hi va haver una nova sortida del caminant per la Comarca del Ripollès. En aquest cas des del coll de Canes fins a Riudaura, fent una excursió circular. Sortint des del coll de Canes a 1.120 m. de seguida s''obren les magnífiques vistes a la comarca de la Garrotxa, de fet ja hi som.


Anem seguint aquest antic camí ral baixant entre corriols i pistes que ens porta cap a la casa del Castanyer i passem per el costat de la ruïna del Molí de l'Arnau o can Tòful. En un tram de camí trobem conservat l'empedrat i paret seca als costats. Continuem a prop de la casa de can Pubill i mica en mica ens acostem a Riudaura. La vall està formada per la riera de Riudaura, que li dona el nom i precissament baixa de el coll de Canes. Un bonic poble que no arriba als 500 habitants. La Generalitat de Catalunya va inclure les seves valls com a zona d'interès natural i paisatgístic, especialment per la biodiversitat de la ribera. Val la pena gaudir dels seus carrers i places.
De tornada passem per el pont del petroli i per el camp del mateix nom. Hi trobem restes del que va ser el descobriment de petroli dins el seu terme, durant els anys 60. Per sort les cates només van revelar indicis i no era rendible explotar-ho. El camí segueix per can Fajula, el Reig, els Plans i per el collet de l'Avi ens acostem a Plafalgars i ja podem tornar cap a coll de Canes.
Una de les moltes rutes i possibilitats que ens ofereixen aquests dos pobles, tant Riudaura com Vallfogona de Ripollès, a les dues comarques, Garrotxa i Ripollès.

I nosaltres novament l'hem fet acompanyats de la Carme Freixa i companyia. Un plaer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: