divendres, 10 d’octubre del 2014

Cala del Molí i Cala Ametller

El passat dissabte, dia 4 d’octubre de 2014, varem fer una peculiar excursió. Varem anar a Sant Feliu de Guíxols on varem caminar una petita part del camí de ronda entre el port d’aquesta població i la platja de sant Pol i S’Agaró.
Però el plat fort era fer la via ferrada de la Cala del Molí, un entretingut divertimento excursionista, que consisteix en circumvalar dues moles de pedra i un penya segat.










Estem en una via ferrada a ran de mar única a Europa. La veritat és que la via ferrada, obra d’Albert Aragonés, està molt perfectament equipada, amb anclatges d’acer inoxidable. La via ferrada té dos trams diferenciats, separats per una via d’escapament. Cal dir que el primer tram és relativament fàcil, però que el segon té en el seu inici un desplomat que es puja en diagonal, que et posa prova. Nosaltres varen sortir d’una aparcament situat al costat del port nàutic i pesquer de Sant Feliu de Guíxols, passarem per Cala Jonca i fent un curt tram del camí de ronda ens arribarem al Mirador de les Triadores, en el barri del Puig de les Forques. En el mirador de les Triadores s’accedeix a la via ferrada. Com que nosaltres som matiners, poguérem fer la via ferrada sense gaires aglomeracions. Quan nosaltres acabàvem hi havia grups que iniciaven l’aventura.











A continuació, ja desarmats de la ferramenta de seguretat exigible per fer una via ferrada, varem continuar fent un altra petit tram del camí de ronda, fins la cala Ametller. Allà, en un espai deliciós, que honora el nom de Costa Brava,
quatre valents varen banyar-se (dues truites i dues sirenes) i varen dir que l’aigua estava en una temperatura molt bona. Estem en el més d’octubre!










De retorn a Sant Feliu de Guíxols, desprès de fer un molt curt camí i haver fet la via ferrada, ens gratificarem en una dinar, amb arròs.


Texte: Antoni Llagostera. Fotos: Ramon Busquets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: