dijous, 26 de gener del 2023

Sant Antoni de Calonge - Sant Feliu de Guíxols

TORRE VALENTINA – PLATJA D’ARO – SANT FELIU DE GUÍXOLS
Magnífica sortida pel Baix Empordà per recórrer el Camí de Ronda entre Torre Valentina a Sant Antoni de Calonge, i la Platja de Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols.


Es un tram sense complicacions tècniques, amb trams molt bens arranjats, molta historia i racons de gran bellesa. De tota manera, es molt important anar ben calçats. Hi ha algun tram una mica rocallós i que pot relliscar, i platges pedregoses. Iniciem la caminada a Torre Valentina, quan s’acaba el passeig de Sant Antoni de Calonge, al final de la platja Gran. En aquest punt, davant d’un gran complex d’apartaments, hi ha la Torre Valentina, una antiga torre de guaita que formava part del sistema de vigilància i defensiu del municipi de Calonge – Sant Antoni en l’Edat Mitjana i en temps de la pirateria i altres atacs.











Aquí mateix comencem a caminar, per un tram molt ben arranjat en que el camí serpenteja i puja i baixa a cales molt petites però de gran bellesa. Roques Planes, Roca del Paller, Els Esculls... són algunes de les moltes cales per les que anirem passant, fins arribar a la primera platja gran, de sorra, abans de Platja d’Aro: la Platja de Can Cristus. A prop d’aquesta platja hi ha tres grans càmpings, cosa que provoca que a l’estiu estigui força plena. Continuem per la Platja de Ses Torretes, un reguitzell més de petites cales, i ens trobem en front d’un gran illot (queda unit a terra per un braç de sorra). Es el Cap Roig, nom que li ve pel seu color, terròs i vermellós. Aquest braç de terra forma dues platgetes: un primera de petitona, que és la Cala de Cap Roig, i una més gran que és la Platja de Cap roig o Platja de Sant Jordi. El camí ens va guiant, de vegades amb trams amb esglaons per salvar algun desnivell, o amb túnels per travessar alguna penya.











Ens queden les boniques platges de Belladona i cala Rovira, entre d’altres, i entrem al magnífic Passeig de Platja d’Aro. Ens cal travessar tot aquest passeig marítim, la façana marítima del municipi de Platja d’Aro amb una gran platja de quasi dos kilòmetres, per arribar a l’entrada de la Marina Port d’Aro. Aquí s’ha format una ria que ha sigut aprofitat per a convertir-la en un port esportiu de més de 860 amarratges i diferents serveis pels seus usuaris. Aquest és un altre escull que tan sols podem esquivar donant-li la volta per complert, uns dos kilòmetres més, si volem continuar el Camí de Ronda en direcció a Sant Feliu. Un cop a l’altre banda del port, reprenem el Camí de Ronda per la platja de Sa Conca i unes petites cales que voregen les urbanitzacions de S’Agaró, fins la Punta d’en Pau, un excel·lent mirador de la magnífica Platja de Sant Pol.
El temps s’ha girat una mica, i nosaltres ens hem entretingut molt per arribar fins aquí, pel que en lloc de continuar seguint el Camí de Ronda fins a Sant Feliu, que es torna una mica trenca cames, optem per deixar aquest tram per un altre dia i finalitzar aquí mateix la sortida d’avui. Unes nuvolades prou fosques i els primers trons ens ho aconsellen...



Caminada molt recomanable per la seva vistositat, que podrem allargar o escurçar al nostre gust, atès que els principals nuclis de població pels que anirem passant estan units per línia regular d’autobusos. A l’estiu podrem gaudir del bany en alguna de les seves fantàstiques cales i platges, però alerta, a l’estiu hi fa molta calor i les ombres són escasses... Cal anar ben calçat, portar aigua, roba adequada i estar disposats a passar una jornada inoblidable. Desitgem que us hagi agradat i us esperem a la propera.


Powered by Wikiloc

1 comentari:

Títol:
Escriu: