divendres, 31 de maig del 2019

Santuari del Far

Sortida al Santuari del Far el passat dissabte 30 de març amb en Toni Vilaró.
Sortint des del coll de Condreu, és una excursió fàcil i diverida. Nosaltres encara ens hi hem acostat una mica més amb el cotxe fins al coll de Malla. Des d'aquest punt de seguida tenim accés als cingles que abarquen des del Pantà de Sau, Tavertet i fins al Far. 










De seguida anem trobant miradors privilegiats que ens ofereixen molt bones vistes. El Santuari del Far és un dels llocs més visitats del país. És del segle XI i està situat a 1.112 metres d'altura. Les vistes s'obren al pantà de Susqueda, els cingles de Tavertet, les Guilleries i el Montseny.
Just a sota podem veure el llogaret de Sant Martí Sacalm. Les notícies més antigues del Far arrenquen de l'any 1256 i consta ja com a lloc de gran devoció el 1332. 










L'església forma un conjunt amb un gran edifici o hostatgeria, que era l'antiga casa dels ermitans. De tornada hem passat paral·lels a la carretera que hi porta. Passem per la capella de Santa Anna, un petit edifici d'una sola nau sense campanar.
De tornada ja als vehicles, ens hem dirigit fins al coll de Condreu i hem aprofitat per visitar l'espai de les Roques Encantades, un espai de conte de fades.










Hi trobem grans blocs de pedra coberts de molsa, heura i petites flors. La fageda i les fulles acaben de guarnir aquest indret tant peculiar, màgic i misteriòs. La capriciosa arquitectura natural ha creat petites coves, passos estrets, pots de pedra i molts amagatalls. Un bon lloc per perdre's una estona.




1 comentari:

Títol:
Escriu: