diumenge, 11 de desembre del 2016

Serra de l'Obac

Nova sortida per el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. (Dissabte 15 octubre 2016).  Ja hem fet algunes excursions per aquest magnífic indret, però encara ens queda terreny per explorar.  
En aquest cas en Josep Mª ens va preparar una ruta que potser no és de les més transitades del parc, però que val molt la pena.
La sortida l'hem fet des de l'aparcament que hi ha a l'Alzina del Salari, que està a tres kilòmetres del coll d'Estenalles. Una pista ens porta fins al coll de Tres Creus on ens creuem amb el GR 5. Nosaltres però seguim direcció la font de la Pola. Amb pocs metres ja gaudim d'un espectacular paisatge amb vistes a Montserrat. 











Arribem a la balma de la Porquerissa on hi ha referència del més de març de l'any 1.225. Però la balma ja era utilitzada molt abans que aquesta data. Seguim cap a la font i passem per un parell de coves, la del Racó Gran o la de la Cort Fosca. Aquesta última molt curiosa ja que al seu interior hi ha la font del Rossinyol. Més enllà trobem l'Hospital de Sang, un gran esvoranc triangular que travessa pel mig un extrem rocós del turó de la Fosca. Va ser utilitzat per els carlins com a hospital per atendre els seus ferits.











Seguim cap a una altra cova, la del Turó del Mal Pas i passem per el coll del mateix nom.  Altres punts d'interès són els Pins Cargolats, que tenen formes curioses i estàn repartits per un tram de bosc a tocar del coll de l'Era dels Enrics. O la balma dels Debanadors situada just a sota del camí ral de Mura.
Tornant cap al punt de sortida, encara passem per l'Alzina Bonica, i el coll de Boix i acabem baixant per el camí conegut com els Graons de Mura fins arribar de nou al pàrquing.


Una ruta molt agradable plena d'atractius per passar una bona jornada.
Fotos: Julio Santiago

2 comentaris:

  1. Com sempre genial, ja vaig visitar la Vall del Flequer després d'haber vist el vostre reportatge, i ara també m'anoto aquesta ruta i altres!

    Pel wikiloc vaig trobant els tracks k segueixen les vostres sortides, però vosaltres també els guardeu? Entenc que no cada dia coincidiu els mateixos i no sempre els registra la mateixa persona, per sort hi ha molta afició a l'excursionisme a Catalunya i hi ha molta informació disponible! Per agons quines sortides amb el mapa m'aclaro (com a bon geògraf jeje) però en altres més espeses o track et perds jeje.

    També vaig anar a veure les Mines de Ribes, denou després de visionar un reportatge vostre!

    Ens vam trobar fent el Carlit a l'agost, vosaltres just baixant del cim i jo arribant, jajaja!

    Que vaig molt bé, us vaig seguint!
    Carles Garcia

    ResponElimina
  2. Aquesta també hi passa

    https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1960087

    ResponElimina

Títol:
Escriu: