dimecres, 12 de febrer de 2014

Montcada i Reixac - Tibidabo

Aquest passat dissabte 8 de febrer hem fet una nova sortida tot caminant per Catalunya, seguit el GR-92, que segueix tota la costa, també conegut com el sender del Mediterrani o el camí de Ronda. Aquest camí, al arribar a l'àrea metropolitana, es separa de la costa i resegueix la serralada del litoral i la serra de Collserola amb el seu Parc Natural.
Nosaltres l'hem agafat a Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, on ens hem endinsat enmig de la ciutat desprès de travessar el riu Ripoll i contemplar el Besós. Està a una altitud de 38 metres i té més de trenta-mil habitants i és un punt clau per als eixos ferroviaris de Barcelona.
Un cop localitzades les marques del GR hem anat fent camí pel pla del cementiri i seguint una pista fins a la font de Mitja Costa. En aquest punt hem deixat el GR per anar direcció al Turó de Montcada sense arribar-hi i pujar al turó de Quatre Pins a 182 metres. En aquest punt ja podem gaudir de bones vistes, tant d'alguns dels pobles del Vallès i rodalies com de Barcelona.
Tot seguit cal baixar fins al coll de Montcada on travessem un polígon i la carretera i per un pont, l'autopista. Ja hem  tornat a recuperar el GR 92 i agafem una pista ampla i molt ben condicionada que ens acompanyarà gairebé tota l'estona. Tot i estar envoltats de grans ciutats passem per mig del bosc en zones molt tranquiles, tot i que l'utilitzen molts esportistes.
En una fica privada entreveiem l'església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Un temple d'estil romànic del segle XII, dins del terme municipal de Cerdanyola del Vallès.Constantment anem gaudint de vistes, sobretot de Barcelona. Tot i així ens enfilem al Turó de Valldaura i al Turó del Maltall o de la Magarola. En aquest darrer hi ha un mirador habilitat.
El camí també passa, en un tram, per el passeig de les aigües que ens portaria fins a Esplugues de Llobregat.
Nosaltres però, hem seguit el GR que passa per el coll de l'Erola i hem tancat la sortida al Tibidabo, on també hi ha magnífiques vistes de la ciutat i de la vall del Llobregat i on hi ha el temple del Tibidabo.
En total hem fet 15 kilòmetres amb un desnivell acumulat de 800 metres ja que el camí constantment ens fa pujar i baixar.
El fet de que haguem començat a Montcada i Reixac ha estat per aprofitar les combinacions de transport públic per tornar al punt de sortida.
Hem agafat el bus, el funicular, els ferrocarrils de la Generalitat i finalment rodalies de Renfe per finalitzar la excursió que ens ha ocupat gairebé tot el dia.1 comentari:

Títol:
Escriu: