dimecres, 11 de desembre de 2013

Cabrera

El passat dimarts 3 de desembre vàrem fer una sortida a la comarca d'Osona, al Collsacabra. L'objectiu la serra de Cabrera, que tantes i tantes vegades hem  vist des de diversos punts. Aquest sistema muntanyenc és un terreny molt escarpat amb nombrosos cingles. La formen altres muntanyes com el Pla d'Aiats i d'altres.
Al cim, en un altiplà, hi ha el Santuari de la Mare de Déu de Cabrera a 1.294 m. que ens ofereix unes vistes panoràmiques espectaculars.
Per accedir-hi hem fet una ruta circular sortint de l'antiga parròquia de Sant Julià de Cabrera on hi ha una església, romànica del segle XI.
Per pujar ho hem fet per la Serrica i per el pas de l'Osca, un tram no apte per els que tenen vertigen. I per baixar hem fet el camí de les escales i el coll de Bram.


Una bona sortida, que a més nosaltres hem pogut fer amb un molt bon dia i per tant bones vistes.

2 comentaris:

  1. vaja... jo esperava veure la foto no apte pels que tenen vèrtic :P

    ResponElimina
  2. El cim de Cabrera és un excel·lent mirador. Aquesta ascensió em porta records d'infantesa. Sempre que hi he pujat, però, ho he fet des del coll de Bram. Caldrà repetir l'excursió per conèixer l'altre extrem de l'espadat i els vertiginosos paratges per on transcorre el camí.

    Gràcies per l'apunt.

    ResponElimina

Títol:
Escriu: