dilluns, 13 de desembre del 2010

Circular des de Borredà a La Quar i Sant Pere de la Portella

Escriu Antoni Llagostera: El passat dissabte, dia 11 de desembre, vàrem fer una sortida interessant que de Borredà es va portar a La Quar i Sant Pere de la Portella, per pujar posteriorment el Saldaguda (1.168 m alt). Una excursió que va venir acompanyada per un dia esplèndid, que va donar molta vistositat a l’excursió. Ens van acompanyar a l’excursió nou persones del grup Borredà Smou. Cal afegir que la comitiva ripollesa va tenir dues baixes inesperades de darrera hora. La pujada des de Borredà fins la Quar va per un camí ben fressat i de peregrinatge. Els cingles de conglomerat de còdols es va fent presents d’una manera imposant. Des del santuari de la Quar, dalt de la Mola, ja s’en va fer clar que el dia seria molt maco, amb una sol i un ambient que es permetia veure Montserrat sortin d’un mar de boires a la plana. Sant Pere de la Portella amb les seves imposants església i ruïnes va ser la segona etapa de l’excursió. I aquí va començar una inesperada aventura. Vàrem perdre el camí que porta cap al coll de Tell i amb molt esforços vàrem aconseguir pujar per la via directa fins el Saldaguda (1.168 m alt). La mola de pedra es va resistir però el primer en arribar fou el més petit de tots, en Roger. Però el panorama que es pot veure des d’aquesta cim de la serra del Picancel val molt la pena de l’esforç. La baixa des del coll de Tell fins al pont d’en Climent, passant per l’extraordinària Portell de l’Ovellar, es fa per mig d’una zona molt humida i que es va fer molt llarga.
L’excursió prevista ja era llarga (uns 19 quilòmetres) però la pujada al Saldaguda la va fer encara més cansada i feixuga. Amb bon criteri vàrem escursar l’excursió amb arribada a Vilada, d’on vàrem portar el cotxes que teníem a Borredà. Una aventura on, a més de recordar l’esforç realitzat, recordarem uns espais i vistes molt recomanables.

2 comentaris:

  1. El que no surt a la crònica és que això ha estat una LLAGOSTERADA amb majúscules ! mare meva ! mare meva !

    ResponElimina
  2. Feia dies que no escrivia, eh que em trobaveu a faltar? siiiiii!!! (tots junts) I és que avui val la pena i per un cop estic d'acord amb l'impresentable de l'Eudald. S'han passat de frenada i de pueblo!!!! Estan grillats!!! i en Llagostera el primer!!! fer 19 quilòmetres i arribar a Ripoll a les 6 de la tarda au va!!! Jo a casa calentet i resguardat del fred i ells foten el ganso pel Berguedà!!! Ja se que molts esteu contents perquè heu pujat al rànquing, però tranquis els pesos pesants tornarem.
    I per cert una forta abraçada en nom de tots els companys del Caminant, a la companya Pilar Guàrdia en uns moments tan difícils de la seva vida. Ànims Pilar!!!

    ResponElimina

Títol:
Escriu: