dissabte, 11 d’octubre de 2008

Puig Estela

Escriu Antoni Llagostera
El passat dissabte, dia 11 d’octubre, pel matí, l’equip de Caminant pel Ripollès va fer una nova excursió. Varem pujar el Puig Estela (2.013 metres), a la serra Cavallera, per una ruta no gaire habitual, pels Escalers. La ruta s’inicia al coll de Can Camps, a Ogassa, i en menys de dues hores varem guanyar els quasi 760 metres des desnivell fins el cim. El camí es espectacular i Els Escalers, una autèntica escala, et puja molt ràpidament. Per cert que, quan érem al llisos de Maús, més de mitja dotzena de voltors varen arrancar el vol des dels cingles. Suposo que varen olorar la ferum de mort d’algun dels caminants. O no és veritat, Agustinet Dalmau? El dia, amb un sol radiant, va resultar esplèndid, permeten unes extraordinàries vistes des de dalt del Puig Estela, un dels millors miradors del Ripollès, sobre tota la carena axial pirinenca, des del Puigllançada fins el Canigó. Pel costat sud, i bastant al sud, hi havia nuvolades, però es veien perfectament el Montseny, Sant Llorenç de Munt i Montserrat. Durant l’excursió, alguns animalons varen col·locar-se en llocs inusuals, com en les cames d’en Víctor.
Fet el mos (sempre considerable i que comforma un dels grans moments de la gravació d’un programa de Caminant pel Ripollès) varem passar per la barraca i l’orri de Can Camps, a la jaçada de Maús, totalment abocat sobre la cinglera. Estem davant un dels llocs més impressionants de la nostra comarca. La baixada fou pel camí del collet del Ases (tothom passa pels camins que li pertoquen). Finalment, per cloure el recorregut, varem visitar el celobert de Can Camps, un dels punts d’extracció de carbó de Surroca, on alguns pogueren recollir un excel·lent carbó, molt brillant i de gran qualitat, per unes calefaccions antiquades (avui quasi tothom té calefacció a gas).

2 comentaris:

  1. Ai ai, i és que no sels pot deixar sols aquests del caminant. un dia que no i vas i la lien. Segur que es van fotre el bitxo per esmorzar i en llagostera es va tornar boig quan va veure les quatre pedres de la barraca.

    ResponElimina
  2. Hola a tots!!! Arribo tard ja ho sé, I'm sorry. A veure,la crònica del Llagosta bé, m'ha agradat. Ara bé la foto de grup molt pèsima, o no? Teixi tu si que vales haciendo fotos. M'ha cridat l'atenció que els nens de la colla: l'Albert i en Xevi han provat el bi Chueca, un 10 per ells que almenys no són tan freekis com la Raquel. Ahh! i el tema del carbó ha set d'escàndol, ja que la majoria ha xorisat carbó de la natura, quins manguis. Haurem de denunciar-los a Greenpeace. I per arrodonir-ho mentre filmàvem la intervenció del Llagosta en Pere Chueca de poc que no és fot una nata de campionat. No voldria deixar d'esmentar que en Joan Colomer ha set el primer en fer el cim. En Llagosta parla de voltors, jo creia que eren orenetes i alguna merla camuflada. Ah i per un dia hem arribat a casa a una hora assenyada, quarts de 3, així si després de fer la tassa a Ogassa. Vaja rotllo he clavat.

    ResponElimina

Títol:
Escriu: