diumenge, 2 de desembre del 2007

Del Coll de Condreu a Can Cames

La Comarca d'Osona ens continua sorprenent amb els seus paratges i indrets amagats. De fet avui ens hem marejat una miqueta al principi. Per uns moments erem a la comarca d'Osona, la de la Garrotxa i la de la Selva i es que l'inici de l'excursió, el coll de condreu (1.000 m), delimiten les tres comarques. De seguida que ens hem enfilat una mica les vistes predominaven a la Garrotxa, als pobles d'Amer i Sant Feliu de Pallarols. Després d'aquesta anècdota de seguida ha arribat la primera sorpresa. Primer el bosc de faig era impressionant, net i ple de fulles. I de sobte hem arribat a les Encantades. Una barreja de pedres inmenses farcides de verdor i voltades de faig i una gruixuda catifa de fulles.
L'indret ha donat peu a llegendes i misteris esotèrics per l'inexplicable existència del fenòmen.

Recuperant el camí i al cap de 30 minuts ens hem tornat a escapar per acostar-nos al Santuari de la Mare de Déu de La Font de la Salut pertanyent al bisbat de Girona i al poble de Sant Feliu de Pallarols. A la font hi ha un espai habilitat per les ofrenes i a la nova església si fa missa el cap de setmana. També hi ha una hostatgeria i un restaurant. Nosaltres ens hem quedat amb la balconada i les vistes a la garrotxa i el pirineu des del Puigmal fins al Canigó. Amb els prismàtics de l'Agustí no hem de patir.
Després d'esmorzar prop del pla dels Estanys hem continuat per la Devesa travessant la carretera de Vic a Olot, la Casassa de Pruit esmentada al segle XIV i al cap d'una bona estona hem arribat al castell de l'Embestida. Per arribar-hi hem fet una miqueta de rapel i tot i l'indret a part de les magnífiques vistes provocava una miqueta de vèrtic.
Situat sobre la vall de Susqueda, hi ha restes d'una possible torre de guaita. Degut a la formació de les pedres ha estat motiu de llegendes diabòliques i lloc de reunió de les bruixes.

I hem acabat la excursió a Can Cames, una petita masoveria tocant al poble de Rupit.
I avui hem fet una colla de 9 caminadors que hem disfrutat de la comarca d'Osona.

1 comentari:

  1. Què conta la llegenda popular tradicional, sobre aquest curiós munt de roques?

    ResponElimina

Títol:
Escriu: