dissabte, 3 de novembre del 2007

De Can Bac a Rupit

Avui hem iniciat les gravacions dels DVD Caminant per Osona sota el títol "entre hermites i castells" i concretament de Can Bac a Rupit. L' excursió començava al coll del Bac a 1.000 metres i ja dins el terme de Rupit i molt aprop de la casa de Can Bac del Collsacabra, esmentada al segle XII. Mn. Cinto Verdaguer passava els estius en aquesta casa i per aquest motiu a l'altre cantó de la carretera hem trobat un padró dedicat a la Mare de Déu del Roure amb una poesia de Verdaguer. Les cases pairals també han estat les protagonistes. Les Viles, el Perer (a la foto amb en Toni), i altres que hem pogut contemplar.
.

El moment més dur de l' excursió ha estat després de la casa de cal Perer fins el serrat de la Pera ja a 1.160 metres. A partir d'aquí el camí era molt planer direcció Rajols i l'Avenc. Hem aprofitat per esmorzar una mica i l'indret més espectacular ha vingut llavors. La Roca Llarga (a la foto) que sobresurt de la muntanya per oferir una explèndida vista desde 1.135 metres.

I finalment hem fet la baixada, el primer tros en picat, fins a Rupit a 840 metres, on hem passat per la palanca i passejat per els carrers avui plens de "pixapins". Hem gaudit de les cases de pedra del S. XVI i de les poques restes que queden del castell de Rupit. I en aquesta foto podeu veure l'equip que aquesta setmana hem sortit a la muntanya, quan erem al cim de la Roca Llarga.

L'anècdota del dia l'hem tingut quan hem passat per la casa Les Viles. Ha sortit el propietari o responsable i de forma molt mal educada ens ha dit que no podíem gravar sense permís i que era privat i que si, en fi ja us podeu imaginar el tipus de personatge que hem trobat. Total que porto una hora buscant per internet la casa, a veure si és turisme rural o colònies i no he trobat res de res. Simplement era per no recomanar-la a ningú ja que si tracta a tothom igual ! I el més curiós de tot és que a la antiga i noble casa pairal hi ha un petit oratori on s'hi guarden les relíquies de Sant Plàcid. Jajajajajajajajajajaja !!!!!!!!!!!!!!!!

1 comentari:

  1. Realment encara queda gent mal educada en aquest món.
    No us acosteu a les Viles de Rupit.

    ResponElimina

Títol:
Escriu: