13 maig 2017 (Rupit i entorns)
Son moltes les excursions que hem fet a Rupit i de fet, no ens cansem de tornar-hi per aquest llogaret de la comarca d'osona. I més si anem acompanyats d'en Toni Vilaró, gran coneixedor d'aquestes contrades, que feia temps que no ens acompanyava i el trobavem a faltar.
Abans o desprès de la ruta és obligat passejar-se per els carrers d'aquest poble situat en ple Collsacabra. El primer que ens crida l'atenció és l'antic castell que sorgeix sobre una gran penya que domina el poble i que sembla que és l'origen del nom del mateix.
Rupit manté l'hegemonia medieval que el fa atraient: els carrers empedrats, cases rústiques del segle XVI i XVII i altres elements característics com el pont penjat de fusta o l'església barroca de Sant Miquel.
Deixant el poble enrere enfilem cap a l'ermita de Santa Magdalena on podem contemplar de nou Rupit amb una visió realment espectacular.
A partir d'aquí hem seguit caminant centrant-nos ara amb el paisatge espectacular on les cingleres prenen el protagonisme. El següent punt de parada, Sant Joan de Fàbregues. Un edifici d'estil romànic considerat com un dels més bonics de la comarca i molt ben conservat desprès de la restauració que s'hi va fer.
Molt a prop d'aquest punt, seguint entre cingleres, ens acostem fins al salt de Sallent. Un salt d'aigua espectacular de 100 metres d'alçada per on cauen cinglera avall les aigües de la riera de Rupit. Val la pena anar-hi quan porta un bon cabal d'aigua.
Només ens queda tornar al poble seguint riera amunt on les sorpreses continuen en forma de petits salts d'aigüa i gorgues que eren molt aprofitats per a fer funcionar els molins.
Una excursió imprescindible que cal fer més d'una vegada en la vida d'un bon excursionista.
Au!
ResponEliminahttps://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3060783