dimecres, 13 de juny de 2018

Rupit - Pruit

Nova visita al poble de Rupit amb el nostre company Antoni Vilaró, el passat dimarts 22 de maig. Aquestes contrades ens ofereixen infinitat de possibilitats per caminar i gaudir del paisatge i la natura. En aquest cas hem sortit de Rupit i per un recorregut d’uns 2 kilometres ens hem acostat fins a Pruit.Pruit té un petit nucli on hi ha la plaça i l’església de Sant Andreu. La resta son disseminades, algunes d’elles de gran bellesa i amb una gran història. Rupit i Pruit es van fusionar l’any 1977 en un mateix municipi.
Hem seguit fent ruta fins al collet de Pixanúvies on hi ha una llegenda ben curiosa que en Vilaró ens ha explicat al programa.
Desprès de contemplar el paisatge ens ha començat a ploure direcció a l’Hostal de la Devesa. Hem tornat cap a Rupit per una part de la ruta de les fonts.  Primer hem passat per les masies de Fontana i el Corriol.


Unes fonts que estàn en un entorn privilegiat, amb l’esclat de natura.
És el cas de la font de Saltiri, un racó encisador. Un indret que ajuda a alimentar la imaginació amb llegendes misterioses amb una donzella com a protagonista, i en aquest cas, embruixada, i també històries de dones d’aigua.I de seguida arribem a Rupit on hem tingut temps per badar per els seus carrerons i racons de gran bellesa.
Una excursió que tot i la pluja, ens ha sorprès novament amb nous espais i noves rutes per aquestes contrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: