dimecres, 17 de juliol del 2019

Les Agudes pels Castellets

LES AGUDES I EL TURÓ DE L’HOME, PELS CASTELLETS
Dissabte 27 abril 2019 (Mª Clara Martínez)
Fenomenal sortida al Montseny per visitar dos dels seus més emblemàtics cims, Les Agudes i el Turó de l’Home. Aquesta vegada però, ho fem per un camí gens convencional. Ens enfilem a Les Agudes per la via més directa que hi ha, per les Crestes dels Castellets. 











Alerta!! Malgrat que tècnicament la pujada pels Castellets no és massa complicada, no deixa de ser una bona grimpada per cresta de roca nua, amb trams quasi verticals i alguns passos força aeris. Per tant es requereix una bona forma física i no tenir vertigen ni por de les altures. Deixem els cotxes a l’aparcament de Ses Ferreres, a la carretera que va de Santa Fe a Viladrau. Just davant l’entrada de l’aparcament, marcat amb una fita, en surt el sender que, primer en suau pujada, ens situarà a la base de
la grimpada pels Castellets. Anem per una bonica fageda, seguint marques vermelles. Fins que ja a sota el cim de les Agudes el camí es bifurca. Hem de girar a l’esquerra i a partir d’aquí seguir marques grogues. A mesura que anem guanyant altura, les vistes guanyen en bellesa, encara que tot fa suposar que, al cim hi trobarem boira.










Ens anem enfilant per les roques, grimpant i desgrimpant, procurant en tot moment assegurar peus i mans, salvant un parell de passos força exposats, i arribem al cim de Les Agudes. Aquest és un dels cims culminants del el Montseny (1.705,40 m), termal dels municipis de Montseny i de Fogars de Montclús (Vallès Oriental) i Arbúcies (Selva). I és un 100 cims La boira ens impedeix de gaudir de les espectaculars vistes que tindríem en un dia clar.
Decidim recuperar forces amb un bon esmorzar, i ja refets posem rumb al proper cim, el Turó de l’Home. Hi anem carenant, esperant que en algun moment es trenqui la boira i ens deixi veure algunes vistes. Per 40 cm, aquest és el cim culminant del Montseny, amb 1.705,80 m Al Turó de l’Home hi fa força vent. Uns minuts per veure el nou refugi, el que va ser el primer refugi i el vèrtex. I davant nostre el Puig Sesolles, on hi havia la base militar. Ara tan sols hi queda l’antena de comunicacions i l’estació meteorològica automàtica.










Tornem a la carretera i girem a l’esquerra. Al final de la corba, a la dreta, en surt el GR 5-2, que seguirem durant més o menys un km. Quan veiem una fita ens desviem a la dreta, i anirem seguint un sender, a estones una mica perdedor, fins arribar a una bona pista forestal, en moderat descens i fent unes grans llaçades, i que ja no deixarem fins arribar de tornada molt a prop dels cotxes. Anem seguint el curs alt de la Tordera, però uns metres enlairats. Gaudim de bonics boscos d’alzines, i entre els arbres podem entreveure Sant Bernat de Montseny i el càmping Les Illes. A mesura que anem avançant, les alzines desapareixen i ens trobem enmig d’una espectacular fageda, amb alguns exemplars de mida considerable. El terreny és força planer,solcat tan sols per alguns rierols amb bonics salts d’aigua que baixen de Les Agudes i el Turó de l’Home i que es van a trobar amb la Tordera. Ens tornem a trobar amb el GR 5, i l’anem seguint fins la carretera. La seguim cap a la dreta i, en uns 500 metres, ja som de tornada a l’aparcament de Ses Ferreres on hi tenim els cotxes.


Una espectacular ruta per la que haurem d’estar suficientment en forma i preparats per superar les grimpades i les crestes dels Castellets. I sobretot, no tenir por ni vertigen. Esperem que us hagi agradat i us esperem a la propera, com sempre, tot Caminant per Catalunya.