dijous, 26 d’abril del 2012

Coll de Taradell - Seva

Nova sortida aquest passat dissabte per el GR II en plena comarca d'Osona. En aquest cas la etapa 12 entre el Coll de Taradell i Seva, una ruta curta d'uns 6 kilòmetres i que ens deixa a les portes d'Aiguafreda, fi d'aquest GR. Abans de començar hem optat per pujar a l'Enclusa que haviem d'aver assolit en l'etapa anterior però les presses no ens ho van permetre. Aquest és el punt més alt de Taradell (867 m.) on hi ha una molt bona vista de la plana de Vic i les Guilleries. Molt a prop d'aquest punt val la pena fer una ullada a les Cuines. En una espècie de balconada o replà al mig de l'espadat o gran roquissar que delimita les Sitges del Bou i a sobre el bosc de Mansa, hi trobem tres cavitats fetes per l'erosió conegudes com les Cuines d'en Rocaginarda. Aquest indret va servir moltes vegades de refugi o amagatall del bandoler Perot Rocaguinarda entre els anys 1606 i 1610 que actuava com a cap de quadrilla dels Nyerros. També durant la Guerra Civil van servir encara com a amagatall per a gent perseguida.




















Un cop fetes les visites hem tornat al coll de Taradell, ara si per seguir el GR II. Els primers kilòmetres son de baixada, de molt bon fer. Després de passar per el Collet de Guaitallops, arribem al Pont del Molí dels Sors o d'en Gatus a 600 metres, que travessa el riu Gurri. Un lloc molt bonic i peculiar. I amb poc més d'un kilòmetre arribem a Seva, un poble situat a la falda del Montseny i d'uns 3.400 habitants. Cal destacar l'església de Santa Maria amb un campanar romànic molt ben conservat i modernament acabat amb merlets.



Una bona excursió doncs per la comarca d'Osona i que ens deixa a pocs kilòmetres del final d'aquest GR II. Avui per cert, sembla que ha fallat en Joan, un dels pocs que fins ara havia fet totes les etapes. En canvi la bona noticia és que ha tornat el Victor amb el seu pare en Joan, que també havien fet les primeres etapes des de la Jonquera.