dissabte, 21 de maig del 2016

Parc del Garraf

Sortida per el Parc del Garraf el passat dilluns 16 de maig. Aquest conjunt muntanyós està situat a l'extrem sud de la Serralada Litoral. El Parc Natural té una superfície de 12.377 ha. i que abraça fins a 9 municipis de vàries comarques. Nosaltres hem sortit de l'Alt Penedès al petit poble d'Olesa de Bonesvalls. Gran part de la ruta ha transcorregut seguint el GR 5 i el GR 92-3.
Hem gaudit d'aquest massís on la roca calcària ha creat un paisatge exòtic, tic en formes càrstiques amb avencs, dolines i rasclers.










D'avencs n'hem vist un parell, el de l'Esquerrà que és el més profund dels que es coneixen al Garraf amb 837 metres de fondària, i el de les Banderes amb uns 15 metres de recorregut. No hi hem entrat però amb les explicacions del nostre company Salvador hem pogut fer un màster en espeleologia ja que ell mateix de jove n'havia practicat.
També hem fet un cim, el Puig de la Mola de 535 metres, on hi ha una bona vista de tot el parc. El punt més alt però, és el de la Morella de gairebé 600 metres. Una ruta intesessant, però que millor no fer-la a l'estiu amb calor i sobretot tenir en compte que no hem trobat cap punt d'aigua.